avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comodat expirat cu asociatie, aceasta nu isi modifica ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comodat expirat cu asociatie, aceasta nu isi modifica sediul scriptic din imobilul meu

Am avut un contract de comodat cu o asociatie, care a expirat in ianuarie 2021.Asociatia nu a vrut sa plece de buna voie si cu greu am evacuat-o in aprilie. Problema este ca am ramas cu sediul ei pe cap,adica asociatia nu si-a modificat sediul. Ce pot face ca asociatia sa nu mai figureze cu sediul in imobilul meu? Imi dau seama ca trebuie sa cer in instanta constatarea incetarii actului de comodat, prezint procesul verbal de evacuare, adica dovedesc ca asociatia nu mai desfasoara nici o activitate in imobilul meu, dar mai departe ce sa cer? Pot sa cer, iar instanta sa nu refuze, obligarea asociatiei de a-si modifica sediul in actele constitutive? Sau radierea adresei la imobilul meu a sediului asociatiei?? Am tot cautat spete pe subiectul asta, dar nu am gasit, iar in OG 26 nu e specificat nimic care sa ma ajute sa scap de ei. La firme e mult mai simplu.
Cel mai recent răspuns: mihaelaolt , utilizator 16:28, 28 Martie 2025
Buna ziua,
Problema este ca am solicitat radierea asociatiei, nu radierea sediului si nu m-as risca in apel. Cred ca o sa fac o alta actiune intemeiata pe art. mentionate de dvs..
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma scuzati, dar radierea asociatiei se face dupa terminarea lichidarii, iar inainte de asta are loc dizolvarea care se pronunta de catre instanta in cazurile prevazute de OG26. Radierea unei inscrieri din Registru, precum inscrierea/mentiunea sediului e cu totul altceva. Deci nu faceti apel daca ati cerut radierea asociatiei si incercati sa scapati de mentiunea sediului in apartamentul dvs pe alta cale. Dar ati verificat la Registrul ONG-e disponibil online pe site-ul Ministerului Justitiei si e actualizat saptamanal - daca asociatia respectiva si-a modificat sediul?
Cu drag, pentru putin!
ds
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2025
mihaelaolt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare asociatie dintr-un judet in bucuresti Alex Chiciu Alex Chiciu Ca urmare a mutarii sediului (prin sentinta irevocabila) dintr-un judet din raza altei curti de apel intr-un sector din mun. Bucuresti, cine elibereaza ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Rugam sfat jurist crismi crismi Buna seara Va rugam frumos sa ne ajutati urgent cu un sfat. Din anul 2008 ne judecam cu o societate comerciala, care a avut luat in locatie un ... (vezi toată discuția)