avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie intretinere

Alocatia de intretinere acordata minorului asa cum prevede si Codul civil este una personala, datorata minorului, dar ea se vireaza parintelui caruia ia fost incredintat.
Intrebarea e stimati colegi avocati este:
- daca ati avut cazuri in care ati cerut virarea alocatiei direct minorului?
- a fost sau nu admisa de instanta?
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 18:20, 9 Ianuarie 2010
Revin si austin acelasi punct de vedere.
In speta pe care o aveti puteti sa solicitati instantei ca pensia de intretinere sa fie primita , personal,de minor pe considerentul ca acesta are varsta de peste 16 ani (capacitate restransa de exercitiu)

Incercati...poate sa fie un precedent judiciar....
Va multumesc. Asa am sa fac stimate coleg, dar credeam ca a avut cineva un astfel de caz si eram curios daca a fost sau nu admis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara formulata de un minor Marina97 Marina97 Buna ziua!! In urma cu 7 ani ,parintii mei au divortat,in urma divortului eu am fost incredintata mamei,tatal meu fiind oblgat la plata unei sume de 50 ... (vezi toată discuția)
Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona ... Andrei Tudor Andrei Tudor Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona o masina. Pot achizitiona masina cu semnatura mea ? Daca da, ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Vreau să obțin pensie de întreținere de la tata, dar sunt minoră - am 17 ani. pot să îl dau eu în judecată? Miha_Ela17 Miha_Ela17 Buna, vreau sa imi dau tatal in judecata pentru pensia de intretinere .Am 17 ani si sunt in clasa a XI.a Mama a zis ca nu se baga ,deci intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)