avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineața. Va rog să mă ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineața. Va rog să mă ajutați cu un răspuns. Soțul ...

Bună dimineața. Va rog să mă ajutați cu un răspuns. Soțul are un apartament cu prima soție. Acum s au hotărât să l vândă. Dar soțul ar vrea să îl treacă pe numele meu . Exista aceasta posibilitate? Precizez că fosta este de acord. Mulțumesc și aștept răspuns.
Am înțeles. Deci se poate că sotul și fosta sa facă vânzarea pe numele meu fara probleme....?!
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
Druga mihaela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, trebuie specificat in act ca suma cu care cumparati provine din fonduri proprii mosteniri, vazare teren propriu) , iar casa va fi bun propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu. Da si sotul declaratie ca asa e.
Asta e musai ca sa puteti intabula ca bun propriu, sa nu mai treceti ulterior cu bunul prin partaj.
Daca aveti mai multi bani ca sotul, in general, poate ar fi mai bine sa va schimbati regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri- pe motibul asta ca sa cumparati acel ap ca bun propriu, dar si in conutinuare ce luati pe numele dvs va fi bun propriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
gi-jane2, moderator
Va mulțumesc mult pt răspuns și înțelegere. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori ... Druga mihaela Druga mihaela Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori și un ap dobandit cu fosta. Au hotărât să lase ap unuia dintre copii dar actele sunt inca pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui ... Memet2196 Memet2196 Bună seara! Doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui domn, a fost casatorit cu o doamna, din relație s-a născut un băiat, au divorțat, doamna a ... (vezi toată discuția)