avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoturism vandut si neradiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoturism vandut si neradiat

Buna ziua,
Am o problema cu un autoturism vandut acum 4 ani. Primul cumparator, desi am incheiat o intelegere scrisa de mana, nu s-a prezentat pentru incheierea actului de vanzare cumparare, nu a mai putut fi contactat nici telefonic si a instrainat masina unei alte persoane fara sa anunte proprietarul prorietarul de drept. Nici aceast al doilea detinator nu a luat legatura cu proprietarul, l-am identificat intamplator pt ca am depistat masina intr-o parcare, avea culoarea schimbata si am recunoscut-o dupa nr. de inmatriculare. Am lasat un bilet in parbriz cu nr de telefon sa fim contactati urgent ca altfel ne adresam politiei. Probabil s-a speriat a sunat si a zis ca o sa vina sa incheiem actele, dar momentan nu are bani si sa mai asteptam cel mult 30 zile. De atunci au trecut 3 ani si nu ne-a mai cautat si nici la telefon nu a mai raspuns, am sunat de pe un alt nr. de telefon care nu il cunostea si ne-a spus ca in luna noiembrie 2009 a instrainat masina la o a treia persoana, ca a incheiat contract de vanzare cumpare de mana(cu toate ca nu era proprietar) si ca acum putem perfecta actele cu acesta, dar si acesta refuza perfectarea actelor de vanzare cumparare, intre timp a expirat ITP-ul si asigurarea si intentioneaza sa o revanda. In tot acest interval de timp impozitul nu a fost platit. Am identificat aproximativ locatia masinii cum pot sa o radiez sau cum pot sa o recuperez? Mentionez ca cartea de identitae si toate actele au fost date primului cumparator iar acum se pare ca se afla la ultimul detinator.
Astept un raspuns cum se poate rezolva aceasta problema sa putem intra in legalitate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:23, 18 Aprilie 2013
Da, pe cumparatorul cu care aveti actul trebuie sa il chemati in judecata.
Daca el a vandut insa masina nu mai aveti ce face decat sa obtineti dune-interese.

Da, chestia cu transferul masinii si plata de catre dvs. este reala.
In caz de accident insa raspunde conducatorul auto si nu dvs, chiar daca ati fi fost proprietar.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In caz de accident insa raspunde conducatorul auto si nu dvs, chiar daca ati fi fost proprietar.

Dar in caz de amenzi radar si rovinieta luate din mers cu camera si in situatia in care auto este pe firma, cine raspunde? Sau cum se platesc amenzile, daca auto este vandut si neinmatriculat pe noul proprietar? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto andrey78 andrey78 Buna , Am cumparat o Dacie acum 15 ani (cu contract) care nu a fost transcris pe numele meu, masina ulterior am donat-o fara nici un act .A venit dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism adykmvs adykmvs Am vandut o masina fara sa fac contract de vanzare-cumparare sau altfel de act. Acum cumparatorul nu a mai platit impozitul . Cum as putea sa radiez masina , ... (vezi toată discuția)