avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara preaviz cu drept de șomaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara preaviz cu drept de șomaj?

Bună ziua, ieri am fost anunțată că sunt concediată, motivul nu l am primit dar sincer chiar mă.bucur. ideea este că azi mă anunță că trebuie să stau 14 zile in preaviz, eu nu vreau să mai muncesc o zi pt ei, mă vor umili maxim. Exista posibilitatea sa se renunțe la acest preaviz prin concediere și să pot beneficia de șomaj? Nu vreau să demisionez eu că știu că îmi pierd dreptul la șomaj. Exista o varianta in care sa nu fie obligatoriu sau sa dau o declarație unde sa declar sa nu îmi fie plătite acele zile pt că nu le voi efectua?
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 30 Septembrie 2021
Exista posibilitatea sa va dati demisia.
Bună ziua, revin cu o întrebare. De ieri tot aștept să fiu informat in scris de concediere mea. Nu am primit nimic, astăzi sa aflu de la o colega că voi primi înștiințarea prin poștă. Nu înțeleg de ce nu m a chemat personal și a recurs la poștă.
Bănuiesc că este înștiințarea de preaviz, ceea ce eu nu doresc să îl fac, pot refuza acest preaviz doar prin demisia mea? Mă puteți lamuri ce posibilități am? Este normal sa nu mă cheme să mi se dea personal?
Pana la urma ce alegeti , concediere sau demisie?
Eu prefer să îmi dau demisia sa termin odată pt totdeauna. In schimb as fi vrut să pot beneficia de șomaj.

Cornel Vasile a scris:

Pana la urma ce alegeti , concediere sau demisie?

Cum mă sfătuiți să fac, sa aștept să primesc plicul și apoi să demisionez. Sau sa trimit de acum demisia către administrator?

Alte discuții în legătură

Demisie tatar_nicolae2006 tatar_nicolae2006 Ce repercursiuni poate avea pentru salariat nerespectarea preavizului.Cu alte cuvinte demisionez si din ziua urmatoare nu mai merg la serviciu? (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)