avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contributia CAS a fost/este obligatorie pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contributia CAS a fost/este obligatorie pentru membrii fostelor Asociatii Familiale, actualele Intreprinderi Familiale?

:help:Am un prieten care si-a infiintat o Asociatie Familiala in anul 2000 impreuna cu fratele sau. Ieri a primit o somatie din care rezulta ca trebuie sa plateasca CAS-ului, fiecare, suma de 21000 lei, suma restanta plus penalitati, in caz contrar, in termen de 15 zile de la primirea corespondentei, vor avea parte de executare silita. Sunt obligati sa achite aceste sume din moment ce ei nu au nici un contract incheiat cu Cas-ul si nici nu le-a fost adus la cunostinta niciodata faptul ca trebuie sa contribuie la asigurari???:-/
Multumesc anticipat celor care imi pot oferi un raspuns.
Cel mai recent răspuns: iunyy , utilizator 15:03, 18 August 2010
Cum se platesc darile catre stat - cas-ul , somajul si sanatatea - de acum inainte pentru membrii unei asociatii familiale ? in functie de venitul realizat ??..pentru fiecare membru in parte ???
vreau sa imi infiintez o asociatie familiala si am nevoie de aceste informatii ; poate ma puteti ajuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurat obligatoriu? proiectareconstructii2007 proiectareconstructii2007 Buna ziua! Am primit zilele trecute o instiintare de la Casa Nationala de Pensii prin care mi se aduce la cunostiinta faptul ca :,, sunt asigurat obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, sunt asociat unic la o firma(nu am contract de munca incheiat, cartea de munca este inchisa din 2001) si am vrut sa-mi fac un contract de ... (vezi toată discuția)
Obligatie declarare si plata cas de catre pfa lavinia17d lavinia17d Buna ziua! Am urmatoarea problema: Pensionara, 56 ani - are calitatea de persoana fizica autorizata (comerciant) - a primit o adresa de la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)