avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mai mult decât în acte- ieșirea din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mai mult decât în acte- ieșirea din indiviziune

Buna seara! Am nevoie de o lămurire de la cineva care știe exact care este procedura în următoarea situație:
Mama mea vrea să facă ieșirea din indiviziune, având certificat de moștenitor. Menționez că nu există cale de înțelegere între ea și fratele ei care locuiește efectiv în curtea și casa părintească. Doar că în acte e mult mai puțin teren și casa are o suprafață infima de 30 m² - realitatea fiind cu totul alta. Care e procedura prin care ea poate să beneficieze de suprafață corecta a cotei care îi revine din suprafața reală, nu doar ce e trecut în acte?? Cadastrul nu îl poate face pentru că nu are acces în curte, Dar vrea să facă pașii corecți pentru a rezolva legal. Întâi intentează ieșirea din indiviziune? Sau se poate cere cumva in instanță să se efectueze cadastru? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Xeniap , utilizator 00:18, 19 Septembrie 2021
daca s-a contruit fara autorizatie, nu inseamna ca acea constructie nu exista.
si totusi, ce a pazit mama 25 de ani de nu a rezolvat problema si cum de sunt acte pe numai 30m?
Poate face ea acțiunea de uzucapiune??

nu, ca nu ea a stapanit
A tot sperat că se vor împăca....a fost și problema financiara, hai sa nu judecam.
Da, apare în adeverință de la primarie un imobil de 36m². In realitate fiind peste 100m² , totul fiind făcut de bunicii mei .Așa se făceau probabil actele acum multi ani...că sa plătească impozit mai puțin.

gi-jane2 a scris:

daca s-a contruit fara autorizatie, nu inseamna ca acea constructie nu exista.
si totusi, ce a pazit mama 25 de ani de nu a rezolvat problema si cum de sunt acte pe numai 30m?
Poate face ea acțiunea de uzucapiune??

nu, ca nu ea a stapanit

Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2021
Xeniap, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si uzucapiunea galasiu2003 galasiu2003 Buna ziua, Suntem trei coprprietari ai unui imobil compus din cladiri si terenul liber de constructii aflat in indiviziune, de curand unul din noi a deschis ... (vezi toată discuția)
Caz devalmasie vs uzucapiune nicole852107 nicole852107 buna ziua,suntem intr-un proces de iesire din indiviziune si succesiune.suntem in devalmasie 3 familii.una din ele a dobindit terenul prin act de donatie de la ... (vezi toată discuția)
Intrebare uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care 4 mostenitori(mama si 3 frati) au dobandit in instanta prin efectul prescriptiei de lungă ... (vezi toată discuția)