Am la parterul unui bloc invecinat un garaj proprietate personala. La blocul respectiv s-a facut reabilitarea termica la fatada, incepand cu nivelul parterului. Am primit instiintarea de la Administratia blocului ca trebuie sa platesc cota parte la aceasta operatiune de reabilitare termica ( inclusiv suma ce urmeaza a o achita ). Avand in vedere ca la nivelul garajului nu s-a intervenit cu nimic va intreb daca este corect sa fiu obligata sa particip la astfel de cheltuiala ?
Garajul dvs. face parte din blocul respectiv, iar daca dvs. sunteti proprietara in acte a acelui spatiu, este normal sa contribuiti la reabilitarea termica, in ciuda faptului ca lucrarile respective nu s-au extins si la garaj. De altfel, era imposibil, fiind vorba de reabilitare termica la suprafata blocului, vi se monteze polistiren pe usa de la garaj.
In functie de suprafata garajului, aveti o cota parte indiviza din proprietatea comuna a acelui bloc si din aceasta cauza ati fost pusa la plata.
Multumesc pentru raspuns, mai am o mica precizare : la exterior garajul nu are doar usa ci in ambele laterale cate un zid de aprox. 0,50/2,50 cm, iar deasupra usii zidul este de aprox 0,60 /3,00m, la acestea ma refeream ca nu au fost placate. Cand se va face placarea si a acestor zone ale blocului va trebui sa platesc inca o alta suma( conform spuselor administratorului , asta peste 1-2 ani ). Nu stiu daca proprietarii apartamentelor din blocul respectiv vor plati cota indiviza si la "placarea soclului blocului )