avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, Am facut un antecontract pentru cumpararea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, Am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati ...

Salut,
Am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati dintr-un duplex.
Ni s-a prezentat un plan arhitectural in care era trecuta suprafata utila de 120,1 mp, pe care l-am folosit la notar, constructia nefiind inca intabulata.
Problema este ca dupa intabulare, in CF, suprafata utila a reiesit 114,2 mp.
Intrebarile mea este:
Care este toleranta acceptata, conform legii, intre suprafata utila din planul arhitectural si cea care rezultata din masuratori pentru inscrierea in CF?
Multumesc

Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2021
MariusManole, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:15, 29 Martie 2022
Salutare,

Ce s-a ales de acest topic?

Sunt intr-o situatie similara si dezvoltatorul ridica din umeri ca si cum banii pentru spatiul care nu a fost construit sunt gasiti pe drum....

Multumesc!

MariusManole a scris:

Asta scrie in antecontract “…un apartament de aproximativ 120 mp…”. Fara referiri la pret pe mp.
Ce sanse reale am in instanta tinand cont ca am fost cumparator de buna credinta si mi se livreaza cu 6 mp mai putin? 114 in loc de 120?

Multumesc

pai raspunsurile au fost deja date. pe scurt, o casa nu e un bun de larg consum. motiv pentru care de regula e de preferat sa angajezi un avocat inainte de a semna orice contract mai costisitor. conflictele ce apar din interpretarea personala a contractelor se rezolva in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% apartament nou (supr. utila = 120,6mp) uncharted uncharted Doresc sa achizitionez un apartament nou intr-un ansamblu rezidential. Suprafata utila in cadastru este de 120,6 mp, iar in extrasul de carte funciara este de ... (vezi toată discuția)
Eroare admisa cadastru - suprafata utila apartament - tva uncharted uncharted Doresc sa achizitionez un apartament nou, cu TVA de 5%. Una din reguli e ca suprafata utila sa nu depaseasca 120mp. Problema e ca apartamentul in cauza are ... (vezi toată discuția)
Tva 5% LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, doresc sa achizitionez o casa cu teren , 236 mp terenul, 120 mp utili constructia, pret 130000 EUR. Dezvoltatorul imi spune ca pretul include TVA ... (vezi toată discuția)