avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act

Buna Seara.
Vreau sa va intreb,daca se desfintiaza un certificat de mostenitor(speta in actiune unde se cere nulitate absoluta CM-ul) Cel care a cumparat in baza CM-ul cu contract vanzare-cumparare(cadastru,intabulare).Ce ar tebui sa fac.
Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:50, 12 Ianuarie 2010
Eu, personal, cred ca acei copii nu au nici o sansa sa obtina nulitatea absoluta a acelui certificat de CM. In cauza, sa zicem ca ar opera dolul prin inactiune (adica, eventual, pot invoca faptul ca mama a incercat sa-i "pacaleasca" nechemandu-i la succesiune). Ori, aceasta este un caz de nulitate relativa, prescriptibil in 3 ani, in nici un caz de nulitate absoluta.
Parerea mea:D
Buna ziua!
Sa presupunem ca CM-ul se va anula in totalitate sau partial. Ce se va intimpla cu actul de v-c ,pt. in speta reclamanti nu au adus pana in acest moment la cunostinta de acest act. Ei au cerut numai anularea certificatelor de mostenitor.Cum se procedeaza pt actul de v-c va trebui sa se deschida o alta actiune in instanta.
Sau cum a precizat doamna Stoica ,daca va fi modificat sau desfintat CM-ul,si actul de v-c va avea aceiasi soarta.
Nu este obligatoriu sa se anuleze certificatul de mostenitor. Din punct de vedere juridic acesta a fost redactat eronat de catre notarul respectiv si va si explic de ce! Mama lor nu a dat dovada de rea credinta indicand toti cei 8 mostenitori , fapt demonstrat de acel certificat de mostenitor unde se specifica faptul ca "au lipsit"! Notarul a redactat gresit certificatul fiindca trebuia sa scrie ca sunt renuntatori la succesiune prin neacceptare! Deci , in instanta , judecatorul ar trebui sa retina faptul ca au fost indicati mostenitorii cu adresele lor corecte , nu s-au prezentat in termenul de 6 luni de la deschiderea succesiunii , si au decazut din drepturi prin neacceptarea succesiunii! Eventual se poate dispune rectificarea certificatului de mostenitor si trecerea lor ca renuntatori la succesiune prin neacceptare. Personal , nu cred ca se va anula certificatul daca au fost indicate adresele lor corecte!
Iar pana la anularea actului dvs este cale lunga! B-)
buna ziua!
daca vor obtine anularea CM initial, ulterior vor promova o actiune si pentru anularea contractului dvs de vanzare-cumparare.
unul din principiile efectelor nulitatii actelor juridice este: anularea actului subsecvent ca uramare a anularii actului initial.
exceptie de la acest principiu cazul subdobanditorului de buna credinta.
Deci , Ioana sugereaza ca nu vi se va anula contractul de vanzare cumparare fiind dobanditor de buna credinta!
:D

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral-fara anulare contract vanzare-cumparare valentin popescu valentin popescu Buna Seara. Cu amabilitatea dvs. va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema care o specific pe scurt. Tatal a decedat in 1992 cum se proceda la ... (vezi toată discuția)
Succesiune valentin popescu valentin popescu Buna seara. Notarul de stat (1992) desemnat ptr.succesiune are obligatia de a-i chema pe toti succesorii din anexa 1 la data dezbaterii acesteia. Este si un ... (vezi toată discuția)
Anulare act valentin popescu valentin popescu Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)