Buna!eu o sa nasc in urmatoarele 2 saptamani si ma framanta de ceva vreme un lucru si sper sa ma ajutati cu un raspuns cat se poate de sigur,va rog.Acum sunt de o luna in concediul prenatal si lucrez la o firma din 18 mai 2009.Inainte de a lucra la aceasta firma am mai lucrat din data de 1 oct 2008 pana in data de 24 aprilie 2009 la o alta firma.Problema este ca nu stiu daca beneficiez de acea indemnizatie de 600 lei timp de 2 ani daca am avut acea intrerupere.
Acordarea CCC pana la varsta de 2 ani nu este conditionata de plata contributiilor legale ci numai de obtinetea de venituri din activitati profesionale supuse impozitului pe venit.
g3orgyka:
Daca imi trimiteti adresa de e-mail, pe mesaj privat, am sa va trimit legislatia la zi referitoare la CCC si va veti lamuri daca va incadrati sau nu.
Pai vedeti si dvs. daca va incadrati: in luna aprilie, aveti 24 de zile lucrate, adica sunt 16 zile lucratoare deci mai mult de jumatate de zile lucratoare dintr-o luna; in luna mai, aveti 14 zile lucrate, adica sunt fix jumatate (10 zile lucratoare).
Deci calculul fractiilor se incadreaza in norme.