avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Legalitatea Certificatului Verde
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Legalitatea Certificatului Verde

Articolul 110 din CONSTITUȚIE spune că
Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) şi (2) îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern.

Codul administrativ vine cu completări, menționând că guvernul interimar poate emite numai acte cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova însă politici noi.

Prin faptul ca Certificatul Verde se inscrie la "politici noi" este legală Hotărârea Guvernului interimar privind introducerea lui?
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2021
Dacul G, utilizator
Subiectul era altul și văd că nu se mai discută, s-a ajuns la negarea unei realități care ne izbește zilnic.
Topicul se închide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de ... (vezi toată discuția)
Nevaccinat exclus de la cursurile universitare Radu Palu Radu Palu Facultatea nu-mi permite accesul in cladire fara certificat verde. Estel legal? Implicit sunt astfel exclus de la cursuri, acestea netinandu-se online. (Anul ... (vezi toată discuția)