Simona GG a scris:
Dragi prieteni de pe forum,
Sunt mama unui copil de 13 ani. Sunt divortata de tatal copilului de 11 ani, ...........
Acum , a aplicat pentru cetatenia americana ................intrucat altfel va fi respins dosarul lui de cetatenie.
M-am gandit intr-o prima faza sa-i fac aceasta declaratie notariala; dar nu stiu ce inseamna!!! adica nu stiu ce implicatii legale are!!!
Il prejudiciez pe copil de o suma de bani pe care altfel ar putea sa o primeasca de la tatal lui? Ii reprezint gresit interesele copilului? Oare tatal cere acest document pentru ca nu mai doreste sa dea vreodata bani pentru acesti 10 ani de cand e in America? Nu stiu ce sa cred, nu stiu ce sa fac, ca sa-i fie bine copilului meu.
Va rog sa-mi dati un sfat bun, sa ma indrumati, fiindca singura nu stiu cum sa procedez. N-as vrea nici sa fiu considerata fara inima, fiindca din cauza declaratiei mele nu isi poate obtine cetatenia...
Va multumesc frumos si va astept cu nerabdare sfaturile.
Mie mi se pare ca deja l-ati prejudiciat pe copil de suma de bani pe care ar fi putut sa o primeasca de la tatal lui. Avand hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere, dv trebuia sa recurgeti la punerea in executare a hotararii din momentul in care acesta a refuzat sa plateasca. Dar cum au trecut 10 ani de atunci si nu ati facut nici un demers in acest sens, ramanand in pasivitate, inseamna ca acei bani nu v-au fost necesari..... In acest moment, din punct de vedere legal, nu veti putea recupera decat suma pentru ultimii trei ani.
Puteti privi situatia si din urmatorul punct de vedere: dandu-i declaratia notariala, deschideti o calede comunicare cu tatal copilului; daca acesta reuseste sa obtina cetatenia, exista posibilitatea ca, pe viitor, fiul dv sa poata pleca in vizita la tatal sau, sa isi cunoasca si fratele / sora, sa aiba o alta sansa decat ce ii ofera Romania. Razbunarea nu serveste la nimic, din contra.....