avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atribuire cota-parte din mostenire unui singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atribuire cota-parte din mostenire unui singur mostenitor cu despagubirea celorlalti mostenitori.

Buna ziua, eu si inca trei frati am mostenit o cota parte de 1/7 din 19.000mp de teren extravilan si 1000mp de teren intravilan.
Patru dintre mostenitorii ceilalti ai terenului vor sa cedeze dreptul de mostenire(vanzare) unuia dintre ceilalti mostenitori, rezultand ca aceasta ruda(unchi) va avea 5/7 cota parte. Acestia(unchii mei) au deschis proces in care cer sa li se atribuie intreaga suprafata in schimbul unei sume(minime-modice) pe aceste terenuri acordate celorlalti mostenitori. Situatia este mai complicata caci in spatele rudelor ce detin 5/7 se afla un personaj dubios din afara mostenitorilor,personaj ce a incercat si cu mine sa imi ofere o suma de bani pentru a imi pacalii rudele,adica sa fac o promisiune de vanzare. De asemenea avocatul a mintit in instanta ca sunt 20.000 de mp numai intravilan si a adus ca dovada a pretului o societate(SRL) ce a evaluat terenul la 1euromp. Intrebarea este, pot fi deposedat de dreptul meu de propietate asupra cotei parte din teren in schimbul unei sume modice? Mentionez ca nu doresc vanzarea acelei cote parti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:26, 25 Noiembrie 2021
1000 de m din intravilan se imparte in aceleasi cote sau atat aveti dvs ?
cota aia de 678 de m cat v-ar reveni dintr-un extravilan, nu inseamna in bani mare lucru.
si daca mia aia de m din intravilan, se imparte si aia, nu aveti la ce spera. nu se imparte niciunul in natura si nici cine stie ce bani nu luati.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
este vorba de 3000m extravilan ce de jur imprejur ,,investitorii,, il baga in intravilan si il vand apoi parcelat si 1/7 din intravilanul de 1000m.(pe care se afla o casa acum in ruina, dar pe acte este iar terenul extravilan este in continuarea acestui intravilan) oricum matusile mele spun ca nu m-au dat ele in judecata, in spatele procesului se afla un ,,investitor,, ce doreste terenul pe ,,nimic,,.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca porniti cu astfel de concepții eronate chiar ca nimic o sa luati,dvs plecati din start cu premiza ca avocatul costa enorm fără s discuta totusi cu unul sau mai mulți avocati pt a vedea cuantumul unui onorariu.Asa cum exista avocați pt milionari avocați pt vedete,există și avocați cu onorarii decente pt oameni normali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare către terț a cotei părți din teren in indiviziune cu promisiune bilaterală de vânzare, fără consultarea celorlalți coproprietari gdracea68 gdracea68 Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare leusan leusan Am mostenit o cota de 5/20( DUPA TATA) formata din 7500 teren intravilan si 500 mp teren intravilan si casa in indiviziune cu 3 matusi ale mele.Din anumite ... (vezi toată discuția)
Partaj teren io_vas io_vas Buna ziua. Am o problema privind partajul unui teren. In timpul casatoriei un unchi a hotarat sa ne dea mie si sorei mele, sub forma de donatie, doua ... (vezi toată discuția)