buna ziua.sotul meu este incadrat in munca la un srl.in urma cu cateva zile a intrebat daca conform legii i se vor plati drepturile conform art 51 al c ,un salariu mediu pe unitate ptr nasterea copilului,de care eu nu pot beneficia pentru ca am fost in somaj si acum de la 01.01 sunt in conc ptr cretsrea copilului.i s-a spus ca vor verifica,ulterior,la 2 zile i s-a spus ca se fac restructurari si de la 01.02 va fi in preaviz.daca eu beneficiez de ccc el este unic intretinator de familie?daca da este just ca angajatorul la restructurarea unui post pe care sunt angajati 2 pers sa il dea pe el in somaj?in situatia asta el poate beneficia de minim un salariu compensatoriu?multumesc,astept cu interes si disperare raspunsul dvs.
La cel pentru nastere bebe. Se aplica acelasi articol si pentru cealalta problema. Difera momentul nasterii dreptului ( in acest caz, data incetarii CIM al sotului).
daca se comunica verbal decizia de iccm in data de 8 ianuarie si i se spune ca se va incheia ccm cu data de 01.03 considerandu-se 01.02-28.02 preaviz paote sa i se comunica astazi ca inceteaza ccm cu data de 31.01 considerandu-se 04.01-31.01 preaviz?
Decizia trebuie primita in scris, nu verbal.
Nu ii poate da preaviz retroactiv. Sfatuiti-va sotul sa nu semneze astfel de acte antedatate!
Consultati un avocat pentru aceste probleme. Onorariul acestuia il puteti recupera o data cu castigarea procesului (stie avocatul cum) si fiind un litigiu de munca nu aveti de platit taxe de judecata.
Nu va lasati intimidati.
Salar compensatoriu
C.Geta
un srl poate face restructurari de posturi (art 65 al1)fara a plati minim un salar compensatoriu?motivul a fost ca nu mai are bani sa ii tina la serviciu pe ... (vezi toată discuția)