avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriere datorie

In cazul unei datorii (daca o pot numi astfel, avand in vedere ca este de fapt un fond de esalonare creat pt plata unor datorii la RADET/ Apa Nova, datorii create in urma delapidarii fondurilor asociatiei de catre administrator si in urma restantelor unor proprietari), ce decurge din ianuarie 2016, cate 20 lei/ luna, pana in Septembrie 2018, poate fi considerata ca fiind prescrisa la aceasta data? Mentionez faptul ca la data crearii fondului, am cerut detalii in scris Asociatiei cu privire la datoriile exacte ale asociatiei per fiecare furnizor, fara a primi un raspuns. Adunarea Generala in cadrul careia s-a luat hotararea crearii fondului a fost anulata de catre instanta, in urma depunerii unei plangeri de catre 3 dintre proprietarii din bloc.
In luna Noiembrie, Comitetul a decis ca la caserie sa se incaseze, incepand cu aceasta luna, cea mai veche datorie. Este legal? Cum pot contesta aceasta decizie?
Cel mai recent răspuns: DanAlyna , utilizator 02:12, 27 Decembrie 2021

ynocentta a scris:

Intotdeauna,cand solicitatio sprijinul,oferiti date relevante de la bun inceput
Dupa precizarile cu hotararea instantei de judecata,rezulta fara dubii ca hotaratrea adunarii generale este anulata,
motiv pentru care actele si actiunile ulterioare ale asociatiei sunt netemeinice si nelegale

Va mulțumesc tare mult pentru explicații.
Menționez ca am făcut sesizare către administrator și prin intermediul acestuia, către Asociatie, imediat ce am descoperit neregula în fisa de client. Răspunsul administratorului a fost: "Conform hotatrarii adunarii generale toate incasarile se vor aloca restantelor mai vechi". NU a fost convocata Adunare Generala in acest sens.
Pe platforma administratorului am sesizat de asemenea următoarea conversație între Presedinte/ Membru comitet și Administrator:
"Cei de la scara 1 se apuca de reabilitarea întrării în bloc. Te rog sa urci la plata urgent proforma, pe op sa apară nr de oferta.
Încă ceva în adunarea Comitetului sa stabilit câteva lucruri:
1 la casierie sa se încaseze care este cea mai veche datorie trebuiesc anunțați casierii
2 sa plătească sc !, 2 și 3 pe cineva 1 suta de lei care sa oprească apa când sunt urgente"

Ma iertați va rog pentru greșeli, am redat textul exact. Nu sunt sigura a cui a fost hotararea, dar Adunare Generala sigur nu s-a convocat.

În acest caz, în prima faza, este în regula sa depun contestație privind aceasta hotărâre? Care ar fi următorul pas???
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
DanAlyna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanțele anulează (stornează) cheltuielile comune impuse abuziv pe listele lunare de plată, în cazul în care nu a existat la bază nicio hotărâre a adunării generale ! flory_mr flory_mr Sunt multe sentințe ale Instanțelor de Judecată din România care clarifică faptul că legile din domeniul Asociațiilor de Proprietari îi obligă pe ... (vezi toată discuția)
Fond redresare-legal mar32 mar32 Buna ziua, Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie prescrisa de instanta cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog daca se poate sa ma ajute cineva in urm.problema, sunt administrator a unei Asociatii de proprietari pe care am preluat-o in oct 2011 ... (vezi toată discuția)