avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna ziua!Pe la inceputul lui 2021 a fost un scandal ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna ziua!Pe la inceputul lui 2021 a fost un scandal acasa la ...

Buna ziua!Pe la inceputul lui 2021 a fost un scandal acasa la parintii mei(eu locuiesc temporar cu ei), si tatal meu a facut scandal,mai rau ca de obicei,m-am speriat si am sunat la 112 dar eram prea socat sa vorbesc,asa ca pur si simplu operatoarea de la 112 a auzit scandalul,cum tipa taica-miu si a trimis un echipaj,eu am iesit la usa,le-am explicat ca pana au venit ei s-a potolit,fiindca i-am spus ca am sunat la Politie si vor veni. Asa ca domnii politai m-au poftit afara la masina,m-au pus sa semnez o foaie fara sa stiu ce semnez,nu mi-au zis nimic. Dupa Craciun ma trezesc cu o scrisoare de la posta privata,cum ca am o amenda de 3500 lei. Deci nestiind despre ce e vorba,am fost la finante si am cerut proces verbal aferent..a2a zi mi l-au dat si surpriza,era vorba de acel apel la 112,domnii politai au scris ca fiind sub influenta bauturilor alcoolice am apelat nejustficat 112. Alta mizerie,pentru ca eu nu beau de fel,maxim un pahar de vin-bere la cateva saptamani. Acum ce pot face sa anulez amenda? Am intrat si pe ghiseul.ro si se pare ca apare amenda si acolo,fara nicio explicatie.
Problema e ca atunci domnii politai nu mi-au dat nimic la mana,copie dupa proces,nici nu mi-au spus ca ma amendeaza,altfel as fi achitat jumatate imediat sau,mai bine zis,as fi facut contestatie.Ce e de facut?Eu nu cred ca sunt ok aceste practici..ce,amenda e secreta?Nu aveam dreptul sa stiu de ea?Plus ca nu am sunat nejustificat,eram speriat,nu aveam chef de glume. Se poate dovedi daca se gasescapelurile la 112 din ziua respectiva..la cum urla si trantea taica-miu prin casa,am crezut ca cine stie ce va face,fiind probabil beat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:06, 18 Ianuarie 2022
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate "întâmpla oricui", ci doar celor care semnează orice, fără să citească ce semnează. Sigur nu erați sub influența alcoolului, cum a reținut poliția? De ce este "o mizerie de țară"? Faptul că "nu vă bagă în seamă nimenea" nu vă pune pe gânduri? Toți sunt nebuni, doar dvs. aveți dreptate?
Cea mai bună soluție este, cum vi s-a mai recomandat, să plătiți jumătate din amendă în termen de 15 zile; sunt lecții în viață care costă chiar mai mult, și nu numai bani...


marian900 a scris:

am o intrebare,ca vad ca mai nimeni nu ma baga in seama,nici macar din presa..independenta. Asadar din cate vad,singura sansa,daca exista,e la CEDO. Adica nu stiu ce sa mai zic/fac,inseamna ca e sat fara caini? O mizerie de tara,de stat..adica se poate intampla orice,oricui? Fara sa raspunda nimeni

Ce este mai bine de facut intr-o astfel de situatie, presupunand ca citesti PV-ul. Sa refuzi sa-l semnezi? (Ce pot sa iti faca politistii in acel caz?) Sau sa scrii pe el ca nu este adevarat ce scrie acolo si sa il semnezi?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ursulici ...PV are o rubrica speciala in care potentialul contravenient are posibilitatea de a isi exprima punctul de vedere cu privire la situatie, dupa ce citeste atent ce a scris organul constatator, mentiune ce poate fi dezbatuta si apreciata in favoarea lui in instanta.
Daca nu stii ce sa scrii in rubrica de mentiuni, ar fi bine sa iti faci un prieten avocat sau care macar are ceva cunostinte/experienta minimala cat sa te ajute in astfel de situatii.
Daca nu semnati PV nu inseamna ca nu o sa primiti amenda, organul constatator opreste un martor si semneaza el PV (ca martor)...trebuie sa invatam ca un stat democratic inseamna sa fie respectate legile si institutiile sale, nu sa isi faca fiecare legea lui.
Daca a expirat termenul de contestare al amenzii, considerati ca ati invatat o lectie serioasa de viata... ati fi putut sa fiti intr-o situatie si mai nemiloasa, spre exemplu sa semnati vreun contract de vanzare al proprietatii in care locuiti sau al altui bun material si sa confirmati ca ati primit si contravaloarea bunului (fara ca acest lucru sa fie real).
Niciodata nu se semneaza vreun document inainte de a il citi si fii de acord cu ce scrie acolo! Necunoasterea legii nu exonereaza de raspundere persoanele in cauza.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnu hotumattua, nu mi s-a dat posibilitatea sa achit jumatate in 15 zile. Si nu am fost beat,poate doar naiv,avand contact si cu politia din alte tari,am presupus ca si poliția noastra e la fel. adica de buna credinta.

- atenție la limbaj, vă rog -
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti contestatie! Eu am facut contestatie la o amenda, am cerut judecarea in lipsa nefiind in tara, am depus toate dovezile, inclusiv declaratii de la martori. Dovezi pe care le-am considerat necesare. Am motivat contestatia si am castigat fara avocat. Aveti formulare de contestatie pe internet.. Succes! Intai platiti amenda ca sa nu va treziti executat si cu conturile blocate si faceti si contestatie,daca mai sunteti in termenul de contestare. Am depus contestatia la Contencios Administrativ. Mi se pare important sa specificati si faptul ca inainte de a analiza ce se intampla operatoarea a trimis echipajul fara sa ceara detalii.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
route, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului + amenda - ce pot face in acest caz? alex28191 alex28191 As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care depun o contestatie la un proces verbal ce imi suspenda permisul de conducere si contine si o amenda. Pot ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Nusha56 Nusha56 In cazul depunerii unei plangeri contraventionale impotriva procesului verbal, se recalculeaza cele 15 zile pentru achitarea a jumatate din amenda incepand cu ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza sa iei certificat de grefa pentru permis retinut EuEmi EuEmi Buna ziua. Am si eu o intrebare? Stiti cumva cam cat dureaza sa ridici certificat de grefa pentru a putea ridica permisul de conducere retinut pentru alcool la ... (vezi toată discuția)