avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie Eu si sotia am divortat ...

buna ziua,ma aflu in urmatoarea situatie
Eu si sotia am divortat la notar,la divort am hotarat sa cedam casa celor 2 minori (copii nostri) iar sotia sa aibe uzufruct
Acum sotia vrea sa isi aduca noul iubit sa locuiasca in acea casa impreuna cu minorii
Am vreo posibilitate sa impiedic acest lucru?
Multumesc
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o sansa..Daca noul iubit era proxenet ,condamnat pt abuz sexual,trafic de minori etc atunci se putea discuta in rest este o temere neintemeiata pe ceva concret,inseamna ca nici o femeie nu si ar mai reface viata..Puteti sa incercati dar sanse infime cs sa nu spun 0..
Adica eu ca tata nu am dreptul sa cer custodia copiilor mei decat daca noul iubit este proxenet?sau alt motiv intemeiat?Pur si simplu ca imi vreau copii cu mine nu poate fi un motiv? avand in vedere ca in momentul divortului am acceptat sa stea cu ea pentru ca ea a zis ca nu va avea niciodata alt barbat dar a fost doar verbal ...
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti evident soliciita stabilirea locuintei la dvs insa temeiul cererii nu va fi in niciun caz faptul ca mama copiilor isi reface viata. Asta nu o face o mama imorala, o mama rea, dimpotriva decat o persoana singura, trista, deprimata, mai bine o femeie fericita si libera sa face ce alegeri doreste in preajma copiilor. Banuiesc ca nici dvs nu ati face promisiunea de a nu avea nicio relatie in viitor.

Ca sa aveti castig de cauza va trebui sa probati insa in instanta ca s au schimbat conditiile avute in vedere initial, ca mediul nu este unul propice cresterii in bune conditii a copiilor si ca dvs puteti sa oferiti acoperis adecvat, educatie pe masura, supraveghere etc.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca veti avea si dvs pe cineva, ce faceti, ii trimiteti inapoi ?
ca sa cereti ca cei mici sa locuiasca la dvs, trebuie sa dovediti ca s-a schimbat ceva de la ultima hotarare ca de ex ca cei mic vor la dvs, ca mama vrea, ca nu se inteleg cu noul iubit etc.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu am pe cineva si mama copiilor mei ii aduce zilnic sa stea cu actuala mea sotie pentru ca ii place cum are grija de ei ,cum face lectii cu ei si copii o adora
pactic mama copiilor se foloseste maxim de noi cand are nevoie dar nu vrea sa imi dea custodia pentru ca ii place pensia alimentara si tot ce cumpar eu....
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturi fost nud proprietar in contract cu uzufruct Koresan Koresan Inainte de a divorta in acest an, intr-un contract de donatie cu uzufruct incheiat in ian. 2011, inainte de NCC, parintii nuzi proprietari, transmit nuda ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa -copiilor nostri minori Koresan Koresan Tatal meu,in 2011, ne-a facut act de donatie cu uzufruct viager pt el, mie si sotului meu, o casa si teren, fanete , vii, in total 2000 mp in mediul ... (vezi toată discuția)