gi-jane2 a scris:
”Bineinteles ca va semna ca cunoaste situatia terenului,”
”cumparatorul are aceasta clauza”
Daca in contract scrie ca cumparatorul stia de situtia terenului, vanzatorul nu mai raspunde pentru vicii ascunse?
Daca lucrurile ar sta asa, nu ar mai raspunde nimeni pentru vicii ascunse.
@gi-jane2 a scris:
”scopul vanzarii e sa ia omul niste bani, cred ca scopul cumpararii, ”
Daca cineva vinde un teren situat intr-o zona rezidentiala, cumparat evident cu scopul construirii unei case dar cumparatorul constata ca nu il poate folosi in scopul pentru care l-a cumparat sau ca este foarte costisitor pentru el sa construiasca in acele conditii, evident ca vorbim despre vicii ascunse. ”
gi-jane2 a scris:
pai se poate intampla ce scrie la art 1710 provind viciile ascune sau sa nu se intample nimic
Dupa atatea discutii ati ajuns la ceea ce am scris eu.
@ ibn, cumparatorul obtine autorizatia de construire si implicit studiul geotehnicehnic dupa cumpararea terenului.
Inteleg ca nu este gresit nici daca se spune fundatie pe ”piloni” si ca se foloseste si acest termen, insa strict tehnic, se foloseste fundatie pe piloti, dar si noi daca am folosi un limbaj juridic, dvs nu ati intelege nimic, ne adaptam limbajul tocmai pentru a intelege toata lumea.
”
Notiuni-generale-despre-fundatii-pilonate”
Cum funcţionează un pilon?
Am scris acest articol pentru a vă ajuta să înţelegeţi utilitatea unei fundaţii pe piloţi sau piloni.
...........................
Solul de la suprafaţă este un sol moale, instabil, poros şi uşor. În pământ, la adâncimi medii şi mari avem un sol care nu s-a mai mişcat de mii de ani. El este tare, anorganic, foarte compact și enorm de stabil în timp. Pilonul, transferă greutatea clădirii în acest sol foarte stabil, făcând dintr-o fundaţie potenţial instabilă, una foarte stabilă. Transferul de greutate se face ori individual pe fiecare pilon, ori pe grupuri de piloni. Grupurile se folosesc când se caută o distribuţie mai egală a unei încărcări mari în solul existent sau când avem deasuprea un stâp masiv.” (sursa: www.constructosu.eu/Notiuni generale despre fundatii pilonate.
[ link extern ] )
Ii garanteaza cineva cumparatorului ca va putea construi pe un teren, nisipos, complicat ?
Concluzia este ca, in situatia in care pe terenul respectiv nu se poate construi sau acesta este greu construibil, vanzatorul raspunde pentru vicii ascunse.