avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Va rog ajutati-ma pro bono sa actionez in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Va rog ajutati-ma pro bono sa actionez in justitie ...

Buna ziua,
Va rog ajutati-ma pro bono ,sa actionez in justitie o companie care a infiintat ilegal un magazin fara acordul tatalui meu sub apartament si care in complicitate cu anumite persoane din cadrul autoritatilor si anumite persoane din comitetul de bloc continua sa functioneze si sa imi aduca vatamare cu zgomot de peste 13 ani plus alte prejudicii.
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 14:02, 26 Ianuarie 2022
Institutiile amintite de dumneavoastra se afla in colaborare infractionala cu compania.
Emit raspunsuri ca nu e zgomot.

In codul penal si codul civil se specifica repararea prejudiciului spre deosebire de repararea unor fractiuni de ordine de magnitudine mai mica a prejudiciului fiindca asa au fost constranse din aproape in aproape alte persoane vatamate sa accepte.
Procesul judiciar se desfasoara astfel incat persoana vatamata sa oboseasca fizic financiar si psihologic si sa ajunga sa creada ca viata sa nu este atat de performanta si importanta incat sa merite o despagubire care chiar sa repare prejudiciul si in final se resemneaza si accepta ce primeste.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
Constantin3, utilizator
Domnul avocat dar de ce daune morale si nu materiale ?
Cea mai mare parte a vatamarii este fizica trupul uman este fizic material
Barourile asigură asistența judiciară, în cazuri de excepție, dacă persoana este lipsită de mijloace materiale, iar drepturile ei ar fi prejudiciate prin întârziere, decanul baroului poate aproba acordarea de asistență judiciară gratuită.
Daca doar in cazul in care persoana vatamata este lipsita de mijloace materiale decanul baroului poate aproba acordarea de asistenta judiciara gratuita atunci aceasta asistenta judiciara gratuita nu este acordata niciodata cata vreme persoana vatamata se mentine in viata si are un venit minim de supravietuire.

Cand avocatul cunoaste modul in care autoritatile impiedica repararea prejudiciului si nu fractiuni din prejudiciu si totusi nu sesizeaza dupa ani de practica a profesiei de avocat Consiliul Superior al Magistraturii si Curtea Constitutionala se numeste ca este complice acestui procedeu infractional inradacinat in insasi institutia Justitiei fiindca consimte si participa activ

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bravo, foarte frumos, si bine. Este bine cand justitiabilul/omul ajunge singur la raspunsul corect pentru ca inseamna ca atunci chiar a inteles problema, si poate explica si altora.
Este bine ca ati inteles ca pactul de quota litis este interzis avocatilor prin lege, iar activitatea pro bono nu se confunda cu prestatia avocatiala cu plata la sfarsitul procesului in functie de rezultatul din dosar.
Este bine ca ati inteles ca exista si alte posibilitati prin care justitiabilul poate cere asistenta juridica gratuita, fie in fata instantei (vezi ordonanta privind ajutorul public judiciar), fie de la barou, fie de la prieteni sau conoscuti (daca are).
Si nu in ultimul rand, si cel mai important, constat cu placere ca dvs, aveti cunostinte generale peste medie, si ati putea sa va "reprezentati" si singur, caci pana la urma actiunea dvs (cu zgomotul) nu este una complicata, iar taxa judiciara de timbru este foarte mica. Eu zic sa incercati, merita. Bafta multa!

Alte discuții în legătură

Reprezentare "pro bono" Antoanela Geaman Antoanela Geaman Stie cineva daca pentru a apara [i]pro bono [/i]trebuie solicitata aprobarea Baroului...sau pur si simplu nu conteaza, este treaba avocatului. (vezi toată discuția)
Daune morale pentru accident la schi tigrila tigrila Buna ziua, In Decembrie 2013, o prietena de familie a fost la schi in Austria. Pe partie a intrat in coliziune cu o doamna in varsta, de nationalitate ... (vezi toată discuția)
Intrebare cattie cattie Vreau sa stiu si eu daca fiind parte vatamata intr-un proces penal am dreptul la avocat din oficiu,daca nu-mi permit sa angajez unul din motive financiare si ... (vezi toată discuția)