avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari.

buna ziua , asm si eu o problema de aprox o luna sunt hartuita sexual de un domn, am spus la toata lumea el spune ca nu e adevarat, iar de o sapt a venit cu ideea ca eu am furat din casa lui un buletin pe numele fiului sau care este decedat, si ca am facut rate. intro prima faza cand m-au sunat uni ca e o rata pe numele lui fiisu si ca el zice ca eu am facuto m-am dus si am platit acea suma in intregime , caci m-am speriat . acum imi zice ca sa platesc si alte rate iar eu nu imi pot permite ca tot ce a facut el magarii sa le platesc eu caci va zice la politie ca eu am furat acel buletin. poate face asta fara dovezi? el avea voie sa pastreze buletinul fiului dupa deces , spune ca avea 2 buletine fiisu. cum dem ca eu am facut asta. caci sincer nu stiu ce face el acum . am inteles ca sunt facute cu acte false de catre fostul meu prieten care a locuit cu mine si a datnr de tel unde a facut creditele fixul meu de acasa. acum eu am schimbat numarul de tel caci ma suna de 20 de ori pe noapte. ambi sunt mana in mana si vor sa ma bage pe mine. datimi un sfat ce sa fac in situatia asta? va multumesc.:yes:
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 16:54, 14 Ianuarie 2010
Exista necesitatea acestei incriminari si se pare ca asa va fi :
Conform proiectului noului Cod penal, Hărţuirea reprezintă "fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte fără drept sau fără un interese legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la trei la şase luni de închisoare sau cu amendă".
Potrivit articolul 208, alineatul 2, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni de închisoare sau cu amendă, în cazul în care fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Alineatul 3 stabileşte că acţiunea penală se pune în mişcare doar după ce persoana vătămată depune plângere.
Cand va fi in vigoare acest text de lege se va raspunde penal.
Deocamdata nu exista protectie juridica penala.
In civil se poate incerca dar este complicat si judecatorii sunt in mare dilema...
Incearca sa faca partile sa se inteleaga pentru ca nu stie ce solutie sa dea.
In general partile in astfel de procese civile au avocati care pot intoarce solutia instantei oricum ar da pronuntarea...
Intelegerea partilor si suspendarea judecatii este solutia optima si cu pace...

avocat Claudiu Lascoschi
Bine ca exista sanse sa se concretizeze o astfel de reglementare. E o scapare a legiuitorului , si e trist ca este asa, fiindca mai ales acum , intr-o epoca a telefoniei mobile , oamenii pot fi pur si simplu terorizati de apeluri si sms-uri nedorite. Nu e normal asa ceva, si oamenii nu-si pot schimba mereu nr. de telefon pentru a-si pierde urma , fiindca in acest fel ei au de pierdut poate relatii, lucruri importante.
Da, asa este.
Eu am sustinut despre posibilitatea unui proces civil impotriva hartuirii ( civile delictuale) in ceea ce priveste telefoanele primite de datornici de la firmele de recuperare a creantelor.
In egala masura situatia este functionala si in astfel de situatii.
In caz de nerespectare a hotararii judecatoresti se schimba treaba...
Dar, este destul de complicat....

avocat Claudiu Lascoschi
Si aceasta poate fi o forma de hartuire, dar daca tot suntem pe taramul hartuirii, pe mine ma enerveaza si sms-urile care vin non stop chiar de la firmele de telefonie mobila de la care am numerele de telefon. Trimit sms-uri, oferte , promisiuni, o groaza de chestii care ne mananca timpul si nervii . Cred si acest aspect ar trebui luat in considerare.
Insa de o mai mare gravitate sunt genurile de apeluri ca cele primite de user, de care, practic trebuie sa te aperi .Dar cum, sa tii telefonul inchis? poti rata niste lucruri importante, iti dai totul peste cap.
Se impune , fara doar si poate, incriminarea hartuirii , fiind o problema devenita foarte ,,actuala" , oamenii , se pare, au mai mult curaj sa ameninte, sa intimideze pe cineva la telefon, nestiuti , nevazuti...ci doar auziti, sau nu , daca trimit sms-uri.

Alte discuții în legătură

Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)
Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)