avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asigurare de sanatate

Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca o persoana din Germania (Uniunea Europeana), este obligata, conform legii, sa-si faca asigurare de sanatate, in conditiile in care este angajat cu contract individual de munca, pe perioada nedeterminata, pe teritoriul Romaniei, la un SRL din Romania. Daca se poate sa imi dati reglementarea legala cu privire la aceasta situatie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 21:47, 14 Ianuarie 2010
ctynn a scris:

Munca strainilor in Romania se presteaza in prezent in temeiul unei autorizatii de munca.

mai multe aici :
[ link extern ]

Cetatenii din UE nu au nevoie de autorizatie de munca in Romania, ei putandu-se angaja ca si un cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate pentru cetateni straini din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este modalitatea prin care un cetatean strain din Uniunea Europena (mai exact din Germania) poate beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)
Norma minima de lucru ca angajat al unei persoane fizice pentru a fi asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate agherman agherman Buna ziua! Din cate stiu nu are nicio relevanta in stabilirea normei de munca natura juridica a angajatorului, dar cum am precizat si in titlul subiectului, ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala pentru cetatean sua casatorit in romania cu cetateanca romanca denisa25 denisa25 sotul meu lucreaza la Baza Militara Kogalniceanu ,e casatorit in Romania ,e cetatean american si are rezidenta in Romania.Are Insuf renala in stadiul de ... (vezi toată discuția)