avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RENUNȚARE MOȘTENIRE Soția s-a ”trezit” cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RENUNȚARE MOȘTENIRE Soția s-a ”trezit” cu o moștenire ...

RENUNȚARE MOȘTENIRE
Soția s-a ”trezit” cu o moștenire (casă bătrânească și terenuri, multe fără valoare prin niște ”bolovănișuri”) de pe urma tatălui ei (decedat acum peste 20 ani). Știu că a trecut de mult termenul de renunțare la moștenire. Terenurile sunt foarte departe (peste 600 km). Un verișor de=al soției, care locuiește în zona terenurilor, a reușit, cu aranjamente, să încaseze de câțiva ani fonduri de la APIA pentru acele terenuri. Acum ar vrea să vândă casa bătrânească și grădina din vatra satului și ne tot presează să dezbatem succesiunea, urmând ca el să urmeze una din următoarele două variante:
1. Să se dezbată succesiunile de către toți urmașii, urmând ca aceștia să fie încărcați cu sarcinile fiscale iar el să ia singur fondurile APIA pentru toate terenurile aflate în indiviziune.
2. Să solicite în instanță ieșirea din indiviziune și, cu aranjamente cu experți și avocați, să obțină partea mai ”grasă” (casa bătrânească, grădina din vatra satului și terenurile mai bune).
Există vreo posibilitate ca soția să fie decăzută din drepturile de moștenire de pe urma tatălui ei (este singura moștenitoare iar tatăl ei a mai avut 3 frati) ? Nu dorește să beneficieze de nimic dar nici nu vrea să aibă vreo cheltuială cu succesiuni, impozite, ieșire din indiviziune, cheltuieli de judecată, experți etc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 8 Martie 2022
În opinia mea da, e suficientă declarația de neacceptare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos. Deja am rezolvat în acest mod.
Cu plăcere.
Scuze pentru răspunsul întârziat.
eu nu as face asta, ci as astepta sa ma dea in judecata si prin intampinare as zice ca nu am acceptat mostenirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la proces indiviziune Emanuel80 Emanuel80 Buna ziua Socrul meu a moștenit împreuna cu alți frați și rude mai multe terenuri și un imobil, casa bătrânească. Acum este chemat in judecată de ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)
Renuntarea sau neacceptarea mostenirii eu tot nu inteleg ceva ... MC-V MC-V Renuntarea sau neacceptarea mostenirii Eu tot nu inteleg ceva legat de aceasta problema: daca mostenitorii unui defunct renunta la mostenire in termenul ... (vezi toată discuția)