avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.Fosta sotie vrea sa inainteze in instanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.Fosta sotie vrea sa inainteze in instanta renuntarea ...

Buna ziua.Fosta sotie vrea sa inainteze in instanta renuntarea mea la tutela copilului pe care ulterior am spus ca accept eu platindu.i de 6 ani pensie alimentara.Intrebarea mea este:
Eu odata ce semnez la renuntarea spuselor de mai sus am obligatia incontinuare de a platii pensia alimentara si mai tarziu copilul va avea dreptul la eventualele imobiluri pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Stoian Ionut Georgel , utilizator 20:45, 4 Martie 2022
atunci platiti pensie si va mosteneste.
Chiar daca tatal vitreg il va lua sub numele lui?

gi-jane2 a scris:

atunci platiti pensie si va mosteneste.

doar daca il adopta, va deveni fiul lui si in consecinta, nu va mai fi al dvs, va fi copilul sotului mamei.
Aici am vrut sa ajung...Fosta sotie intre timp s.a maritat si probabil doreste ca sotul dansei sa il adopte pentru a devenii tata legal...poate nici eu nu am stiut sa mentionez asta in prima mea intrebare,atunci eu revin la aceleasi intrebari mai sus mentionate referitor la pensie si mostenire chiar daca,copilul va fi adoptat am aceleasi obligatii?

gi-jane2 a scris:

doar daca il adopta, va deveni fiul lui si in consecinta, nu va mai fi al dvs, va fi copilul sotului mamei.

daca il adopta, nu mai sunteti ruda cu copilul, deci nu mai aveti obligatii fata de el, nu mai platiti pensie, nu va mosteneste.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire roxana69 roxana69 Parintii mei au decedat. Intai a decedat tatal meu dupa care s-a facut succesiunea. La mostenire (un apartament) au venit mama mea , fratele meu vitreg (frate ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)