avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Va rog sa ma lămuriți și pe mine în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Va rog sa ma lămuriți și pe mine în următoarea ...

Bună ziua,
Va rog sa ma lămuriți și pe mine în următoarea problema:
Copilul a rămas la mama și eu, tatăl, am drept de vizita o zi pe săptămână, la înțelegerea dintre părți în funcție de serviciul fiecăruia și sa îl iau doua weekenduri pe luna la mine.
La fiecare vizita săptămânală și la fiecare deplasare la mine și reîntoarcere a copilului la mama, copilul este scos și luat înapoi doar de bunica materna.
Este în regula acest lucru? In hotărârea judecătorească nu scrie cine sa îmi dea copilul și cine sa îl ia.
Întreb pentru ca mama se opune destul de des sa îmi vad copilul la vizita săptămânală și îmi tot zice ca scrie în hotarare "cu înțelegerea între părți" dar când îl vizitez și nu numai, ea nu este acasă.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: dani el , utilizator 08:16, 6 Martie 2022
A fost stabilit un program. Nu ma deranjează ca mi l da bunica.
Ma deranjează ca îl ia bunica când îl aduc înapoi după vizita de weekend iar copilul este dezamăgit ca îl duc înapoi.
Am o relație foarte bună cu al meu copil și este foarte atașat de mine.
Când îl duc ii zic ca mergem la mami, sa se joace cu mami ca mami îl iubește și tati o sa vina în vizita peste câteva zile.
Eu ii vad dezamăgirea copilului când o vede pe bunica.
Ma deranjează faptul ca nu ma lasă să vin în vizita la copil în timpul săptămânii pt ca în hotărâre scrie"cu înțelegerea între părți în funcție de serviciul fiecaruia". Pai ea nu tine cont, cum am specificat, de serviciul meu.
Dacă nu are bunul simt sa tina cont și de serviciul meu, atunci mi se pare normal când îl vizitez sa îmi dea și sa îl ia ea pe copil. Copilul este undeva la tara, într-un sat unde nu ai ce sa faci, nu ai măcar un parculet.
Dar nu asta e problema.
Oricum, mulțumesc pentru răspuns. Am înțeles, poate sa mi l dea și vecina, ca nu contează., doar este copilul meu și mamele au doar drepturi.
gi-jane2 a scris:[/s

Ca are grija de copil sau nu, are importanta, ca vi-l preda vecina, nu. Poate insemna ca va evita, ceea ce nu puteti impiedica.
Dva vedeti-va de vizita si daca nu va lasa , cereti in instanta stabilirea unui program.
Eu nu am inteles daca va lasa sau nu, ca va plangeti ca vi-l da bunica, deci il vizitați.

Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2022
dani el, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca nu va concentrati asupra realei probleme. Nu e ca vi-l da bunica, ci ca mama nu va lasa sa il vedeti in cursul saptamanii de aia trebuie sa cereti in instanta sa se stabileasca un program si pt timpul saptamanii daca ziceti ca nu va lasa si nu poate invoca ca ea nu e libera cand dvs sunteti si nu e acasa, cand se poate f bine sa vi-l dea bunica.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pt răspuns.

gi-jane2 a scris:

cred ca nu va concentrati asupra realei probleme. Nu e ca vi-l da bunica, ci ca mama nu va lasa sa il vedeti in curdul saptamanii de aia trebuie sa cereti in instanta sa se stabileasca un program si pt timpul saptamanii daca ziceti ca nu va lasa si nu poate invoca ca ea nu e libera cand dvs sunteti si nu e acasa, cand se poate f bine sa vi-l dea bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)
Custodie minor voicu_diana voicu_diana buna ziua! am nevoie de o indrumare de la dvs sau de un sfat va rog frumos. am o fetita de 1 an si 3 luni nu sunt casatorita dar traiesc in concubinaj. am ... (vezi toată discuția)
Custodie copil clahomastreet clahomastreet am o fetita de 2 ani si jumatate sunt singurul ei parinte de 1 an fetita sta la parintii mei care locuiesc in alt oras am lasat-o in grija lor dupa ce s-a ... (vezi toată discuția)