avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ! Am semnat un contract de munca , in care este ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ! Am semnat un contract de munca , in care este atasat un ...

Buna !
Am semnat un contract de munca , in care este atasat un act aditional in care scrie obligatia de a ramane in compania 2 ani sau platesc 9000 de lei.
Ce pot face ca sa ma dea ei afara fara a achita suma?
Ma vor da in judecata ptr a-si recupera suma de bani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 14:13, 10 Martie 2022
Puteti achita in rate, daca angajatorul este de acord.

Diana racovita a scris:

Macar pot plati in rate ? Sa nu ma des in judecata ? Multumesc
Emilika40 a scris:

Dați detalii despre sumă. Pe ce bază a fost stabilită? Ați fost la cursuri de formare profesională?

Nu am certificat este o perioada de formare ptr asistenti debutanti ! Asa este scris in actul aditional atasat la contractul de munca in cazul demisiei pana
In 2 ani de la incheierea contractului trebuie achitata suma de 9000 de lei.

Emilika40 a scris:

La o firmă autorizată pentru formare profesională ați făcut trainingul? Știți sigur că atât a cheltuit firma în cele 6 săptămâni, sunt facturi/chitanțe pentru toată această sumă? E o sumă cam rotundă. Cum au stabilit-o?
Dacă da, trebuie să le restituiți banii, însă proporțional cu perioada rămasă din cei doi ani în care v-ați obligat să lucrați acolo. De exemplu dacă ați mai lucrat un an trebuie să plătiți 4.500 de lei. Cât a mai rămas din cei doi ani?

Diploma / certificatul de calificare sau dovada absolvirii trainingului vă aparține, trebuie să vă dea originalul când plecați.

Macar pot plati in rate ?

Doar dacă firma e de acord.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada în care învățați lucruri specifice locului de muncă nu poate fi considerată, în opinia mea, formare profesională în sensul legii, dar dați prea puține detalii ca să vă poată răspunde cineva mai concret. Plus că e forum. Aveți nevoie de consultanță cu actul adițional pe masă, cum se spune.

Mergeți cu actul adițional la un avocat, căutați unul specializat pe dreptul muncii. O consultație nu costă cât să nu vă puteți permite și vă poate scăpa măcar parțial de plată. Poate chiar integral dacă e nelegal întocmit.

pana in 2 ani de la incheierea contractului trebuie achitata suma de 9000 de lei.

Încă o dată: NU se plătește toată suma dacă cel care a făcut cursuri de formare profesională mai lucrează la firmă după ce le-a terminat. Se plătește proporțional cu cât a mai rămas din cei doi ani.
Cât mai aveți din cei doi ani?
Asta doar așa, de dragul discuției, sfatul cu avocatul rămâne valabil.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2022
Emilika40, utilizator
V-au trimis în străinătate la instruire. De acolo sunt costurile așa mari. Doriți răspunsuri de la binevoitori, dar nu spuneți esențialul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cheltuieli cu formarea profesionala suportate de angajator catalinmail072007 catalinmail072007 Sotia mea a beneficiat de un curs de formare profesionala platit de angajator. Printr-un act aditional la CIM sotia s-a obligat ca daca paraseste firma in mai ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Act aditional -contract de formare profesionala alin-petrus alin-petrus buna ziua, As dori si eu detalii/pareri/indrumari- referitoare la actul aditional al carui obiect il constituie formarea profesionala. Problema este ... (vezi toată discuția)