avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei ...

Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația la ANAF, apartamentul nefiind pe.numele meu?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:46, 4 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu cred ca sfatul meu e ok. pt ca la anaf e vb de o declaratie pe propria raspundere privind venituri din inchirieri. anaful nu are treaba cu relatia dintre proprietar si chirias sau sa verifice daca e intr-adevar proprietar.
Si cand declari venituri din activitati independente, declari cat ai castigat, nu te intreaba de la anaf ce ai prestat si cui.
daca reusesti sa inchiriezi casa poporului si obtii niste venituri, le declari si platesti impozit.
dreptul de proprietate, de a a inchiria etc, etc, sunt alta discutie

raluk0207 a scris:

Ba are sens.
Pentru ca dați niste sfaturi care nu sunt ok.
Sunt din categoria romanesca "merge si-asa".

Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
gi-jane2, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Numai dupa ce este realizata dezbaterea succesorala dispuneti de bunurile cuprinse in masa succesorala, asa incat sa puteti perfecta un contract de inchiriere.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și în calitate de ce inchei contractul?
Ma îndoiesc sincer ca dacă prezint la Anaf un contract de mana, prin care eu închiriez o vila din Primăverii, nu se verifica și calitatea mea de proprietar.
Poate am dușmănie pe cetățeanul Popescu și ca să-l fac bun de plata la stat, închei în numele lui un contract de închiriere pe casa în care sta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa prezentati nimic, asta nu înțelegeți.
Ce faceti dvs, e sa declarati ca va vin niste bani si in urma declaratiei ca va vin banii, platiti impozit.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gi-jane2 Fiul este mostenitor sezinar. ,,moştenitor sezinar: moştenitor care are posibilitatea juridică de a intra în stăpânirea bunurilor succesorale şi de a exercita drepturile şi acţiunile dobândite de la defunct, fară a fi necesară atestarea prealabilă, pe cale judecătorească, a calităţii de moştenitor." Plus ca poate obtine (de la un birou notarial unde ulterior va perfecta actele) un certificat de calitate de mostenitor, a nu se confunda cu certificatul de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Nu am bani sa fac succesiunea dupa mama mea si as vrea sa inchiriez ... KLM4 KLM4 NU am bani sa fac succesiunea dupa mama mea si as vrea sa inchiriez apartamentul ei ca nu am venituri decat mici. Ma ajutati va rog cu o idee cum sa inchiriez ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament. boby99y boby99y Buna ziua. In situatia in care inca nu s-a deschis sucesiunea in cazul a 2 mostenitori, cum pot inchiria un apartament din cele 2 existente in masa ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere scotty scotty buna, am si eu o problema . vreau sa inchiriez un apartament insa la proprietari este trecuta bunicamea(decedata). Mama lui tata . Cum tata este singurul ... (vezi toată discuția)