avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Am o întrebare care ar putea părea cel ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am o întrebare care ar putea părea cel puțin ...

Bună seara!
Am o întrebare care ar putea părea cel puțin insensibilă. Din păcate, nu este. Acum aproape 3 ani, de la domiciliul tatălui, mi-a fost luată, în plasament de urgență, fetița (atunci în vârstă de 2 ani). M-am luptat cu sistemul timp de 2 ani și jumătate, ca s-o iau înapoi și, acum aproximativ 10 luni am reușit. Problema este că nu reușim să ne înțelegem cu ea, oricum ne-am purta și oricum am vorbi cu ea. La 6 ani nu ascultă de nimeni, răspunde și vorbește foarte urât oricui și în orice circumstanță. De aproape 10 luni, de când am reușit s-o iau înapoi, nu a fost o singură zi fără vreun incident. Mai am un copil, căruia i-a spus "nu am nevoie de tine, decât până vine mami de la magazin", "nu te suport" etc. Până și de la grădiniță am fost sunați de către educatoare, deoarece și acolo se poartă la fel, țipând și reacționând urât dacă i se refuză ceva sau i se spune că nu are voie anumite lucruri, speriind ceilalți copii. Orice este rugată să facă, în cel mai frumos mod posibil, refuză sau face numai invers. Dacă i se ia tableta, pe motiv că a stat suficient pentru vârsta ei, țipă și trântește lucruri. Își face nevoile pe unde o apucă, deși avem mai mult decât lucrurile necesare pentru a nu face asta, nu se șterge sau spală după ce face treaba mare, ba chiar se ridică, trage hainele pe ea așa și se întoarce la joacă, deși am învățat-o și am rugat-o să nu mai facă asa. Când o întrebăm diverse lucruri (ce faci, ce ai văzut, ce vrei de la magazin, ce ai făcut în bucătărie etc) răspunde, absolut de fiecare dată, cu "Nu știu." Nu pot, în scris, să exprim adevărata gravitate a lucrurilor. Am încercat, cu pedepse gen luat tableta câte o săptămână, luat o jucărie care-i place mai mult, nimic nu o mișcă...
Întrebarea mea este, dacă aș duce-o înapoi, la asistența maternală, cât mi-ar afecta această decizie celălalt copil? Când mi-a spus managerul de caz că se întâmplă des să fie aduși copiii înapoi, de către părinți, prima mea reacție a fost instantă, fiind uimită de ceea ce mi s-a spus. Din păcate, după 10 luni de chin, am ajuns și eu să iau în calcul varianta aceasta. Credeți-mă că nu am ajuns ușor la decizia de a pune această întrebare. Dar, neavând nici un ajutor, având și niște probleme serioase de sănătate și încă un copil care are nevoie de mine, îmi este greu să lupt cu celălalt care nu vrea să se adapteze deloc. Situația în casă este tensionată la maxim, noi fiind deja ca niste bombe cu ceas. Stăm de mai bine de 3 ani aici și nu au fost certuri, până acum 10 luni...
Deci, în concluzie, cer niște sfaturi, deoarece nu vreau să iau o decizie pripită care să-mi afecteze și celălalt copil. Vreau s-o ajut, este tot a mea, dar nici nu pot să lupt, la nesfârșit, cu morile de vânt...
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
ANamelessOne, utilizator
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ANamelessOne Oricum ati da-o, bine nu veti iesi! Daca o dati in plasament, veti avea remuscari toata viata. Daca o pastrati, va va face viata un calvar. Nu numai dvoastra, intregii familii. Cu cat va avansa in varsta, cu atat vor creste si probleme pe care vi le va crea. E cum se spune in popor, dracul gol.Din copilul asta n-ar scoate ceva bun nici chiar Waldorf sau Montessori. De-a lungul evolutiei omului apar si rebuturi, trebuie sa recunoastem. E crucea dvoastra.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant punct de vedere expune DlGoe, punct cu care sunt in totalitate in dezacord ...
Si totusi, cineva a dat o solutie mai plauzibila si cu mai mult discernamant a carei rezultate super satisfacatoare se vor culege in timp (preconizez undeva la maxim doi ani): psihoterapie pentru copilas si psihoterapie pentru parinti.
Da, si acel program de parenting facut de Urania Cremene, este bun si de folos. Eu in schimb prefer psihoterapia in format fizic (face-to-face). In acest caz (psihoterapie face-to-face), psihoterapeutul "citeste" anumite reactii si impulsuri la diverse intrebari sau expuneri, si te poate directiona sa scoti la suprafata ceea ce sta in spatele reactiei/manifestarii "agresive", indemnandu-te si directionandu-te sa lucrezi cu tine insuti si sa vindeci acele "traume".
Doamna, va recomand sa cautati un psihoterapeut care lucreaza cu copiii si in acelasi timp sa lucreze si cu dumneavoastra.
Absolut nici o rusine in aceasta.
Succes si nu renuntati la copilas.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
andrey_f_c, utilizator
Ce am postat eu e constatarea mea, bazata pe experienta mea, multa, putina, buna, rea! Nu i-am sugerat mamei ce sa faca, niciunul dintre noi nu poate si nu are acest drept, doar am ,,ajutat-o" sa arunce o privire in viitor.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul nu s-a nascut "dracul gol"; a fost parasit de 4 ori!!! are 6 ani! 6 - sase ! nu 16 sau 26! abandonat!! cand a fost prima data luat de stat si de ce? nu luati in calcul la emiterea clasificarii populare? cand spuneti "rebut" nu vorbiti de o piesa facuta la strung; vorbiti de un "botz de carne" cu suflet, emotii si sentimente; cu frici non-stop alimentate de o noua parasire si dorinta ei ascunsa de a fi iubita ; cele 10 luni ale mamei reprezinta exact nimic comparativ cu trauma acelui copil; cu un psiholog bun ar fi nevoie de cel putin 2-3 ani si sedinte dese, urmand ulterior sa o mai vada, nu genul 1 sedinta, asta e lista, bifati punctele! Plus sedintele mamei, plus sedintele primului copil; da, este costisitor, dar asta nu are legatura cu a fi rebut; Solutia simpla este "o dau la stat", decizia este probabil luata, daca intrebarea a fost asa formulata. Insa aceasta evolutie, in acceptarea educatiei si a controlului, a acestui copil, a fost oprita chiar de adultii care erau responsabili; la 2 ani nu exista copil vinovat, la 6 ani, dupa 4 abandonuri, nici atat.

DlGoe a scris:

@ANamelessOne Oricum ati da-o, bine nu veti iesi! Daca o dati in plasament, veti avea remuscari toata viata. Daca o pastrati, va va face viata un calvar. Nu numai dvoastra, intregii familii. Cu cat va avansa in varsta, cu atat vor creste si probleme pe care vi le va crea. E cum se spune in popor, dracul gol.Din copilul asta n-ar scoate ceva bun nici chiar Waldorf sau Montessori. De-a lungul evolutiei omului apar si rebuturi, trebuie sa recunoastem. E crucea dvoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)
Pot adopta temporar un bebe? GabrielFlorian11 GabrielFlorian11 Buna ziua! Dacă eu si sotia dorim să adoptăm doar temporar un copil,bebelus ,pentru a i face un bine si lui,caci ne a murit copilul la nastere si sotia ... (vezi toată discuția)
Minor care refuză să meargă la școală și are probleme de comportament după ce a aflat că este adoptat: cum am putea rezolva situația? am ajuns la capătul răbdării și al înțelegerii adra62 adra62 Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: avem un copil pe care l-am adoptat in anul 2000 (a fost adus acasa direct din maternitate). Noi am dorit sa ... (vezi toată discuția)