avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

Are o persoana dreptul de a munci pe contract de colaborare in aceeasi perioada in care a fost in concediu de maternitate?
Eu nu gasesc nicaieri o lege care sa-mi interzica acest lucru , adica sa ai alte venituri impozabile in perioada in care beneficiezi de concediu prenatal si postnatal, insa nu gasesc nici o lege care sa spuna ca am acest drept, poate ma ajuta cineva de aici.
Cei de la Agentia Judeteana pt prestatii sociale ma acuza ca nu am avut dreptul sa muncesc in aceasta perioada ( concediu de maternitate) si mai spun ca am fost in incapacitate temporara de munca ,care cf. legii sunt 2 concedii dinstincte, ca urmare nu vor sa-mi ia in calcul venitul obtinut din contract de colaborare in perioada concediului de maternitate.
Desi i-am actionat in instanta , am castigat , instanta mi-a dat dreptate , acuma ei au facut recurs unde se leaga din nou de aceeasi problema , ca nu am avut dreptul sa lucrez fiind in concediu de maternitate, specificand doar ,,conform legii 158/2005", unde eu nu am gasit nimic care sa-mi interzica dreptul de a avea venituri sau a munci in concediu de maternitate. Acuma eu mi-as dori foarte mult sa gasesc o baza legala care sa arate ca nu au dreptate.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:57, 24 Februarie 2010
De ex acum sunt in concediu pt ingrijirea copilului si bineinteles ca mi-am intrerupt contractul de colaborare deoarece OUG 148/2005 privind indemnizatia copilului spune clar ca nu ai voie sa ai venituri impozabile , insa in legea 158/2005 pt concediile si drepturile sociale nu prevede acest lucru.
av.antoanelageaman a scris:

Fit atenta ca platind impozit pe contractul de colaborare cei de la primarie va vor depista imediat si veti avea probleme.Indemnizatia se da tocmai pentru a suplini veniturile pe acesta perioada, deci nu poate fi cumulata cu alta venituri..

Multumesc, Imi puteti spune unde gasesc specificat acest lucru, care lege?
Concediul de maternitate este un concediu medical pentru care primiti indemnizatie.
Sa asteptam sa vedem ce spune si instanta superioara.
Se pare ca a fost uncaz in care unei judecatoare i-a fost admisa cererea de catre o alta judecatoare. Nu stiu cum s-a finalizat acel proces dar sigur nu este legal cu toata inventivitatea de care dam dovada.
pneagu a scris:

Concediul de maternitate este un concediu medical pentru care primiti indemnizatie.
Sa asteptam sa vedem ce spune si instanta superioara.
Se pare ca a fost uncaz in care unei judecatoare i-a fost admisa cererea de catre o alta judecatoare. Nu stiu cum s-a finalizat acel proces dar sigur nu este legal cu toata inventivitatea de care dam dovada.

Buna seara , d-le Neahu,
Pentru ca v-am promis ca am sa va tin la curent cu acest proces , revin cu detalii acum cand acesta s-a finalizat. Dupa cum va spuneam in 18.02.2010 am avut recurs formulat de catre APPS la Curtea de Apel (instanta superioara) si acesta a fost respins, ca urmare se mentine decizia de la Tribunal.Ca urmare se pare ca nu a fost asa cum spuneati dvs. si un judecator a admis hotararea unei judecatoare si este cat se poate de legal.
Va multumesc pt. ca m-ati descurajat.
Toate cele bune.
Hotararea judecatoreasca este "sfanta" si trebuie respectata.
a)
Reusita cred ca s-a datorat faptului ca activitatea desfasurata de dvoastra in baza unui contract de colaborare nu este definita in art.1 din OUG 158/2005. Asta ma face sa inteleg ca in momentul intrarii in concediu de maternitate erati in una din situatiile prevazute la art. mentionat, alta decat contractul de colaborare.
Oricum ma bucur de reusita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si incapacitatea temporara de munca ContSters74711 ContSters74711 Este concediul de maternitate un concediu pt incapacitate temporara de munca? Veniturile pe care le-am obtinut din contract de mandat din asigurari in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de concediu prenatal la doua job-uri. alexandra07 alexandra07 Buna ziua! Lucrez la o institutie de stat de mai mult de 12 luni. Din 1 ianuarie 2010 am un al 2-lea loc de munca la o firma privata, cu o norma de 4 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal si postnatal zbaiceanu zbaiceanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa-mi clarific urmatoarele probleme: - O viitoare mamica care va naste la sf lunii aprilie 2013 lucreaza in prezent cu carte ... (vezi toată discuția)