avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Calucul despagubire dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Calucul despagubire dauna RCA

Solicit ajutorul in urmatoarea chestiune.

In vederea calcularii daunei unui autovehicul, se pleaca de la valoarea lui de nou. Dupa cum stiti preturile auto sunt in euro si se platesc in lei, intrebarea mea este urmatoarea:

Intrucat autovehiculul a fost achizitionat in 2006, cand era alt curs euro / leu, exista posibilitatea legala de a se considera ca si pret de nou, valoarea in euro a autovehiculului la data cumpararii ?

Sau in cazul in care se pleaca de la valoarea in lei, aceasta poate fi indexata cu valoarea inflatiei, deoarece la momentul respectiv leul avea alta putere de cumparare ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: levis36 , utilizator 00:44, 5 Martie 2010
cip200 a scris:

Se ia in calcul valoare in euro.

Va rug sa precizati cum sau care este norma, legea.
Multumesc anticipat, raspunsul mi-ar fi de un real folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asigurari. grad de uzura al vehiculului estimat gresit andrei_jil andrei_jil Buna dimineata, Am un autoturism audi a6 din 2002 cu 269 000 km, care a suferit un \"mic\" accident in urma caruia a ajuns epava ( dauna totala ). Toate ... (vezi toată discuția)
Problema cu societatea de asigurari... geo26 geo26 Cu respect! Ma confrut cu urmatoarea problema in materie de asigurari: autoturismul meu a fost avariat in proportie de 85%, mi s- a ca voi fi incadrat la dauna ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca dauna totala IulianCh IulianCh Buna ziua, In noiembrie 2015 am avut un eveniment cu masina. Am deschis dosar de dauna la asiguratorul celui vinovat si dupa ce am depus toate hartiile am ... (vezi toată discuția)