avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema:
Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data mutarii mi-am montat o plita electrica pe inductie iar gaze nu am folosit deloc. La ultimul control facut in bloc la instalatia de gaze, cei care au efectuat reviziile mi-au spus ca trebuie sa imi montez detector de gaze cu toate ca prin apartamentul meu nu trece coloana de gaze.
Alimentarea cu gaze a fost facuta in trecut, la aragazul fostilor proprietari, printr-o teava de aproximativ 5 cm care iese din perete (coloana fiind in apartamentul vecin).
Mentionez ca aceasta teava este inchisa de acum 10 ani cu robinet si dop.
Am citit normele ANRE iar, din cate inteleg de acolo, detectorul este necesar doar daca ai consumator de gaze sau daca incaperea este traversata de o coloana de gaze, ceea ce nu exista in cazul meu.
Sunt curios daca a mai intampinat si altcineva aceasta problema si cum s-a rezolvat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: akuda , utilizator 17:06, 23 Mai 2022
Ce spuneti dvs. are logica si asa ar fi trebuit enuntate si articolele din regulamentul ANRE pentru a nu mai lasa loc de interpretari. Vedeti.... si dvs., prin ce spuneti mai sus, interpretati articolele respective. Discutia noastra nu isi mai avea rostul daca articolele mentionau clar ca "orice conduncta care contine gaze, indiferent ca alimenteaza sau nu un consumator si care traverseaza sau se afla intr-o incinta locuita, trebuie prevazuta cu senzor de gaze care sa intrerupa alimentarea coloanei principale". Repet, in felul in care este compus, regulamentul lasa loc de interpretari si de contestari. Oricum, indiferent de raspunsul ANRE la solicitarea mea, eu am decis sa montez acel senzor pentru siguranta mea si a vecinilor din bloc.

akuda a scris:

In vederea asigurarii sigurantei, trebuie montat detector daca aveti un crampei de teava care are gaze naturale in el.
Acea teava se poate sparge, fisura din greseala de oricine. Ies gaze? Cine le opreste? Doar detectorul nou. Incercati sa intelegeti logica. Atata timp cand sunteti la bloc trebuie sa va supuneti unor legi pt a fi cu totii in siguranta, altfel va puteti muta la casa
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2022
Maart102, utilizator
Da, ca nu sunt clare sunt de acord.
In caz ca se ajunge in instanta (si nu e cazul dvs, am inteles),l iar lucrurile nu sunt clare, se ia partea logica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O parte din proprietare refuză montarea detectoarelor wireless. ce se poate face dacă distrigaz întrerupe alimentarea cu gaze naturale? ceraselacera ceraselacera Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)
Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)