avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM

In codul muncii si in CCM la nivel de ramura sanitara se prevede ca , CIM se suspenda la initiativa angajatorului în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
Daca s-a formulat o plangere penala pt suspiciunea de abuz in serviciu in dauna intereselor publice ,prin faptul ca, dl X in perioada cat a activat ca manager, Auditul Intern din cadrul entitatii superioare si Anrmap-ul au constatat mai multe nereguli privind respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice, se poate suspenda CIM-ul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 17 Ianuarie 2010
este vorba de o entitate publica, banul public!
contracte de miliarde lovite de nulitate(nici macar semnate de autoritatea contractanta...si acte aditionale nule peste termenul legal, fara licitatii si nesemnate de furnizor. platile efectuate in urma acestor contracte sunt ilegale, intrucat sunr facute in baza unui contract nul. platile efectuate nu au respectat conditiile lg 500 din 2002(angajamentul legal omfp 1792)
Incompatibilitatile pentru functionarii publici sunt prevazute in Legea nr.161/2003 si Legea nr.188/1999 ... chiar daca ar fi asa, aceste nulitati trebuie constatate de catre instanta de judecata , iar persoana vinovata sa fie trasa la raspundere.

Mai repede mergea o cercetare disciplinara , decat o cercetare penala . In acest ultim caz, este posibil sa i se dea NUP.
S-a inceput urmarirea penala fata de acest domn in cursul anului 2009 , undeva prin luna iulie (pt o situatie similara la una din substatiile serviciului de ambulanta) acum s-a depus o alta plangere pt 3 contracte de furnizari bunuri(la unul dintre ele era prevazut ca se acorda un discount de 10% pt piesele indigene si 15% pt piesele agreate, discoubt care nu se regaseste nicaieri...! Toate contractele sunt pe sume cu multi de zero , si la niciunul nu a fost respectata procedura de atribuire prin licitatie, facandu-se prin atribuire directa, niciunul nu are semnatura ambelor parti(ori lipseste a institutiei ori a furnizorului, actele aditionale prelungesc contractele pe perioade mai mari de 1 an(legea prevede ca max 4 luni dupa aceea trebuie licitatie) si nici acestea nu sunt semnate de ambele parti. luni urmeaza sa depunem o plangere pt lucrari de reparatii la o alta substatie unde s-au cheltuit 150.000 E , in aceleasi conditii , ba mai mult sumele nu se regasesc nici pe sfert in lucrari. 150.000 E pe 2 camere(renovate cu geamuri termopan si parchet si grup sanitar si constructia de 5 garaje mici pt ambulante) asta la nivelul anului 2006 spre final !

NU ESTE FUNCTIONAR PUBLIC!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Matei Eugen Marius, utilizator
Bun ... si pana acum nu s-a suspendat raportul de munca ? ... trebuia deja emisa decizia de suspendare, daca s-a inceput urmarirea penala ... iar pentru acele contracte incheoate cu nerespectarea proceduriloe legale in materie trebuia sa
se deschida o actiune civile pentru nulitatea lor.

Pentru personalul contrcatula chiar nu exista stabilite incompatibilitati printr-o anumita lege .... pentru a stopa numirea in functia de sef sau manager a unor astfel de persoane trebuie prevazut in R.I. sau R.O.F. al institutiei respective.
pana acum nu s-a stopat raportul de munca intrucat a fost in concediu medical ! de maine 18.01.2010 urmeaza sa revina la munca(nu pe functia de manager deoarece a fost destituit in urma raportului de audit si ANRMAP) ca medic . Nulitatea lor nu putea fi constatata decat dupa ce au fost descoperite(nimeni nu stia de ele).
Urmeaza sa cerem sechestru asigurator conform 163 cpp

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate? radu_al radu_al Sunt functionar public intr-un serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii si de curand am castigat un concurs de manager al unei instituţii de cultura ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Cercetarea penala a unui angajat atrage dupa sine suspendarea CIM?Multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare cim in baza inceperii urmaririi penale addy92 addy92 In baza carui articol un medic poate fi suspendat din functie,avand in vedere ca a comis un malpraxis si s-a dispus inceperea urmaririi penale?Multumesc (vezi toată discuția)