avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună!Am avut procesul pentru custodia exclusiva al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună!Am avut procesul pentru custodia exclusiva al fetitei mele,am ...

Bună!Am avut procesul pentru custodia exclusiva al fetitei mele,am primit de la tata întâmpinarea redactată de avocata ca este de acord cu ceea ce cerut,custodia exclusiva.Procesul s-a terminat la prima înfățișare,urmând ca zilele acestea sa dea sentința.Intrebarea mea ar fi , șanse sa am hotărâre definitiva și irevocabila pana pe 10 iulie?Am vrea sa plecam în vacanta și trebuie sa ii fac pașaport și sa pot pleca în vacanță.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana12345@ , utilizator 09:39, 7 Iunie 2022
Trebuie sa dovediti printre altele ca tatal nu e de acord sa va dea sau ca nu vrea sa va dea, sau sa se deplaseze.
dacă oricum v-aţi înţeles, părerea mea este să-i cereţi urgent tatălui fetiţei declaraţia de la notariat şi pentru paşaport, şi pentru ieşirea din ţară.Nu ştiţi când primiţi acasă sentinţa motivată şi, de obicei, se dă termen de 30 de zile pentru apel.Nimeni nu vă va da sentinţa legalizată înainte de epuizarea acestor 30 de zile.
Pe de altă parte, acum este mare aglomeraţie la paşapoarte, unii sunt programaţi la depunerea actelor peste 2 luni.Programaţi-vă urgent, poate prindeţi loc înainte de 30 iunie, ca să primiţi paşaportul.
Bună ziua.Ani de zile am așteptat după declarații și procuri ,deci știu ca numai exista varianta asta.Intampinarea a dat-o asa ptr ca nu avea cum sa dovedească contrariul la tot ce am povestit eu acolo.Astazi înaintez cererea de ordonanța,programare la pașaport am pe 1 iulie,biletele pe 10 iulie
Poate merita sa incercati si cu o minuta sa obtineti pasaportul si sa iesiti din tara. Dar definitiva si irevocabila sentinta devine dupa trecerea termenului de apel. Deci slabe sanse dar nu imposibile sa obtineti un certificat de grefa sau o minuta dupa ce devine definitiva si irevocabila. Depinde cand e data pronuntarii.
Am renunțat sa aștept după hotărâre, am înaintat acțiunea pentru ordonanța de urgenta.Acum hotărârea poate sa vine când o fi,important este ca am câștigat și am scăpat de problema semnăturii lui care se cere peste tot

irina.pricop a scris:

Poate merita sa incercati si cu o minuta sa obtineti pasaportul si sa iesiti din tara. Dar definitiva si irevocabila sentinta devine dupa trecerea termenului de apel. Deci slabe sanse dar nu imposibile sa obtineti un certificat de grefa sau o minuta dupa ce devine definitiva si irevocabila. Depinde cand e data pronuntarii.

Alte discuții în legătură

Hotarare katykati katykati Pentru ca o hotarare de divort sa devina definitiva si irevocabila care este termenul maxim de asteptare.care este termenul max pt a face apel 15 sau 30 zile? (vezi toată discuția)
Custodie copil NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil alinus31 alinus31 Buna ziua! Am si eu o nelamurire.Si anume : sunt divortata de 7 ani , fata fiindu-mi incredintata spre ingrijire si crestere, dar tin sa precizez ca a ramas cu ... (vezi toată discuția)