avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantele la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantele la asociatia de locatari

Restantele la asociatia de locatari(taxele lunare sunt platite) se prescriu dupa 3 ani?
Rog un raspuns de la un avocat...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:26, 8 Iunie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Afișarea nu are efect juridic.
Trebuie deschis proces pana în 3 ani.
Este bine a se deschide proces după un an de neplată.
Procesul poate dura și câțiva ani dacă pârâtul își angajează avocat.
Eu am un proces cu o asociație de proprietari în care apar paratul-reclamant din anul 2018 și încă ne aflam în prima instanta.
V-am dat un exemplu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru rasp.
Precizat ca in cazul meu aceste restante nu sunt taxele lunare(lift, apa, spatiile comune)...aceste restante s-au adunat din neplata unor cheltuieli de judecata pe care asociatia le-a avut, dand in judecata o fost angajata care a fugit cu banii si o companie privata care nu a renovat parcarea privata...toate aceste procese au fost pierdute, ca atare si banii celor care au platit aceste sume in taxe(nu eu). unele sume sunt mai vechi de 2019 (3 ani) dar asociatia le tot afiseaza ca si restante in fiecare luna iar acuma am primit o hartie(fara stampila si semnatura) cum ca ma vor da in judecata daca nu platesc suma restanta.
acest răspuns util
Asociatiile de proprietari nu percep taxe
Exista termenul general de prescriptie de 3 ani in interiorul caruia creditorul are dreptul legal sa solicite recuperare debitului
Termenul de 3 ani se poate intrerupe prin price act de recuperare debit,astfel ca se reia un nou termen de 3 ani
cum adica se poate intrerupe? "price act de recuperare debit"
acest răspuns util
Trebuie deschis proces pentru întrerupere.
Se merge la avocat pentru a se verifica termenul și toate aspectele juridice.
Din ce ziceți nu se mai poate face nimic dar poate se găsește ceva.
Cum face judecatorul asa face și avocatul.
Ei practic sunt la fel de pregătiți juridic.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Prescriptie restante intretinere Oana.agapie Oana.agapie Buna ziua! In blocul in care locuiesc exista un apartament cu datorii la intretinere din 2015 pana in prezent. Vechiul proprietar al acestui apart a decedat si ... (vezi toată discuția)
Chemare in instanta neplata datorii blondchild blondchild buna seara! am o problema si nu stiu cum sa procedez. am primit acasa o hartie de actionare in instanta din partea asociatiei pentru neplata facturilor ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere miki50 miki50 Exista o cale legala de a obtine recuperarea cotelor de intretinere restante in urmatoarea speta? Proprietar apartament decedat de cca.1 an. Sunt 5 mostenitori ... (vezi toată discuția)