avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta comuna

Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %)
Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in acest an, Feb 2022. Divort amiabil, notar, partaj nefacut pentru ca nu l-am dorit nici unul. Fara a fi informat, si-a adus noul iubit sa locuiasca impreuna in apartamentul bun comun, alaturi de cei doi copii ai nostri. Nu am fost OK dar, intelegand ca respectivul si-a cumparat un apartament pe care il mobileaza, am acceptat oarecum situatia tranzitorie fara alte discutii, cu speranta ca la un moment dat se vor muta impreuna.
Recent, am auzit de la unul dintre copii ca "nu am ce cauta acolo", chestie care imi displace - acolo e domiciliul meu, acolo vreau sa-mi vizitez copiii, acolo am inca lucruri si acolo vreau sa trag peste noapte daca am de lucru la masina sau vreau sa-mi petrec cateva zile libere. In esenta, vreau ca atunci cand ii anunt ca vin "acasa", sa dispara amandoi din peisaj in perioada respectiva.

Ma intereseaza, in eventualitatea in care ii gasesc totusi acasa pe amandoi, sa stiu ce drepturi am in privinta imobilului respectiv si daca lucrurile evolueaza negativ, daca pot cere un ordin de restrictie pentru respectivul.

Deasemenea, o recomandare de avocat (CT) dispus sa ma asiste in acest caz.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
Madriannn, utilizator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 10:46, 8 Iunie 2022
E clar pentru dvs. Pentru oricine altcineva este o situatie ambigua, conflictuala si purtatoare de scandal si disensiuni inutile manifestate in fata copiilor (daca tot invocati ca e locuinta de familie, desi nu e). STiti cum se spune, ori in car, ori in caruta ori in teleguta. Dvs. sunteti in toate 3 in acelasi timp. Nu merge. Nu ii puteti ingradi sotiei dreptul la viata privata pentru ca ... ce sa vezi? NU VA MAI E SOTIE si si daca mai era, tot nu puteati. Si ce-ar fi ca maine sa va aduceti si dvs. iubita sau poate iubitul (se mai intampla) ... N-ar fi sordid? Mai ganditi-va
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma gandesc....am aceleasi drepturi asupra locuintei, as putea sa-mi aduc si eu partenera ca sa iasa balamuc. As prefera totusi sa evit asta si mi se pare de bun simt ca pe scurta perioada a prezentei mele in apartament (in care am dreptul legal sa locuiesc) sa isi ia o camera la hotel sau in alta parte. Sunt foarte intelegator, dar cu limite...
Va inteleg simpatia fata de cazul fostei sotii, probabil aveti experiente similare dar incercati sa imi oferiti un sfat echidistant si corect. Multumesc!
Nici o simpatie fata de nimeni. Daca citeati atent si neviciat de "foarte intelegator, dar cu limite" ati fi inteles exact ce spun. Nici ea nu va poate obliga sa nu stati acolo si nicii dvs. sa nu-si aduca iubitul in casa ... Cereti ordin de interdictie dar va dati seama ca nu il obtineti.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa fie si mai simpatic de atat, domiciliul e al persoanei care locuieste, nu aveti cum intra fara acordul fostei.
Va trebui sa luati in calcul sa stati la hotel sau in alta parte cand vreti sa va vizitati copiii sau sa va reparați masina.
De aia am zis, transati-va cuiul lui pepelea faceti partaj, asa va valorificati cota dvs din casa.


Madriannn a scris:

Ma gandesc....am aceleasi drepturi asupra locuintei, as putea sa-mi aduc si eu partenera ca sa iasa balamuc. As prefera totusi sa evit asta si mi se pare de bun simt ca pe scurta perioada a prezentei mele in apartament (in care am dreptul legal sa locuiesc) sa isi ia o camera la hotel sau in alta parte. Sunt foarte intelegator, dar cu limite...
Va inteleg simpatia fata de cazul fostei sotii, probabil aveti experiente similare dar incercati sa imi oferiti un sfat echidistant si corect. Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2022
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va inteleg bunavointa si intelegerea dar situatia dumneavoastra este in limbaj popular "ra**t" amestecat. Iar viitorul nu suna bine. Cel mai bine ar fi sa faceti partajul, cine are copiii in intretinere primeste si locuinta, veti primi sau veti da sulta de 1/2 din valoare si va puteti reface viata eventual cu plata pensiei alimenatre. Orice divort e un nou inceput! Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere coproprietate ContSters277797 ContSters277797 Am un proces de partaj in derulare. Imobilul care face obiectul partajului este locuit de fostul sot, eu locuind momentan in alt spatiu. Imobilul este bun ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)