Buna ziua,As dori sa stiu ce acte implica o succesiune si daca se poate sa cunosc un avocat care sa se ocupe de caz caruia sa nu i fie greu de ajuns la Judecatoria Videle,va multumesc!
Ce inseamna a fost lasat cu acte? Cine a decedat intai, mama sau tata? Dupa cine vreti sa dezbateti succesiunea? Daca dati amanunte cu lingurita, nu va poate ajuta nimeni intr-o maniera profesionista. Poate ar merge o accesiune imobiliara daca e construita casa fara autorizatie. Dar asta ar presupune sa mergeti la notar, sa va faceti certificat de calitate de mostenitor pentru parinti, sora sa renunte (daca are copii e mai bine sa nu renunte) si apoi sa va apucati de actiuni in instanta.
Tatal meu a primit terenul si casa de la bunicul prin testament cu acordul celorlalti frati,a construit casa impreuna cu mama care a decedat in urma cu 13 ani,de 6 luni a murit si tatal meu dupa care vreau sa fac aceasta succesiune,tatal meu a avut casa si terenul pe rol la primarie pentru care taxele si impozitele au fost platite la zi.Eu nu ma pricep prea bine la ce as putea spune,nu stiu de ce este nevoie tocmai de asta am nevoie de un avocat care sa mi spuna exact ce documente sau acorduri imi sunt necesare pentru a incepe aceasta actiune.
Cum spuneam, nu aveti nevoie de actiune. Aveti nevoie de notar.
Daca a primit terenul si casa, ce-a facut, a reconstruit casa, a imbunatatit-o?
Testamentul nu se face "cu acordul" nimanui. "Acordul" inseamna ca tata a mers si a dezbatut o succesiune dupa bunic/i, succesiune neacceptata de frati. Acum depinde si cand s-a facut treaba asta. Este posibil sa fi existat un partaj voluntar intre frati.
Oricum, nu aveti ce cauta in instanta cata vreme nu aveti un litigiu. Cu cine vreti sa va judecati? Ca nu aveti cu cine.....
Mergeti la notar si vedeti ce va spune. Pentru moment nu aveti de ce sa aruncati banii pe la avocati. Nu aveti litigiu.
Si pentru ca nu sunt foarte sigura ca la profilul meu scrie clar, sunt consilier juridic. Nu vorbesc sa ma aflu in treaba. Am multi ani de experienta in spate. Si multi ani de studiu.