avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,As dori sa stiu ce acte implica o succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,As dori sa stiu ce acte implica o succesiune si daca ...

Buna ziua,As dori sa stiu ce acte implica o succesiune si daca se poate sa cunosc un avocat care sa se ocupe de caz caruia sa nu i fie greu de ajuns la Judecatoria Videle,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:52, 16 Iunie 2022
Ce inseamna a fost lasat cu acte? Cine a decedat intai, mama sau tata? Dupa cine vreti sa dezbateti succesiunea? Daca dati amanunte cu lingurita, nu va poate ajuta nimeni intr-o maniera profesionista. Poate ar merge o accesiune imobiliara daca e construita casa fara autorizatie. Dar asta ar presupune sa mergeti la notar, sa va faceti certificat de calitate de mostenitor pentru parinti, sora sa renunte (daca are copii e mai bine sa nu renunte) si apoi sa va apucati de actiuni in instanta.
Tatal meu a primit terenul si casa de la bunicul prin testament cu acordul celorlalti frati,a construit casa impreuna cu mama care a decedat in urma cu 13 ani,de 6 luni a murit si tatal meu dupa care vreau sa fac aceasta succesiune,tatal meu a avut casa si terenul pe rol la primarie pentru care taxele si impozitele au fost platite la zi.Eu nu ma pricep prea bine la ce as putea spune,nu stiu de ce este nevoie tocmai de asta am nevoie de un avocat care sa mi spuna exact ce documente sau acorduri imi sunt necesare pentru a incepe aceasta actiune.
Cum spuneam, nu aveti nevoie de actiune. Aveti nevoie de notar.
Daca a primit terenul si casa, ce-a facut, a reconstruit casa, a imbunatatit-o?
Testamentul nu se face "cu acordul" nimanui. "Acordul" inseamna ca tata a mers si a dezbatut o succesiune dupa bunic/i, succesiune neacceptata de frati. Acum depinde si cand s-a facut treaba asta. Este posibil sa fi existat un partaj voluntar intre frati.
Oricum, nu aveti ce cauta in instanta cata vreme nu aveti un litigiu. Cu cine vreti sa va judecati? Ca nu aveti cu cine.....
Mergeti la notar si vedeti ce va spune. Pentru moment nu aveti de ce sa aruncati banii pe la avocati. Nu aveti litigiu.
Si pentru ca nu sunt foarte sigura ca la profilul meu scrie clar, sunt consilier juridic. Nu vorbesc sa ma aflu in treaba. Am multi ani de experienta in spate. Si multi ani de studiu.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
irina.pricop, utilizator
Am vorbit cu un notar i am explicat situatia si mi a zis ca nu se mai fac succesiuni fara titlu de proprietate.
Eu nu ma pricep la legi,este logic ce spuneti,dar daca notarul spune ca nu se poate si numai la judecatorie pot rezolva,nu stiu cum sa procedez!

Alte discuții în legătură

Cum renunt la o actiune in justitie? (antecontract de vanzare) cocoon cocoon In urma unei consilieri vicioase cu un avocat am inaintat actiune in justitie pentru vanzarea unui imobil catre o nepoata careia voiam sa gasesc o cale de a-i ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Teren lasat mostenire dupa ce a fost vandut Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sora mea si cu mine, avem urmatoarea situatie legata de o mostenire. Bunicul nostru din partea mamei le-a vandut parintilor nostri (mamei si ... (vezi toată discuția)