avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Praf din renovari la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Praf din renovari la bloc

Buna ziua,

In cazul renovarilor la bloc, exista reguli privind praful care iese pe geamurile deschise ale apartamentului in care se renoveaza si care intra in apartamentele celorlalti locatari?
Cu atat mai mult cu cat nu e o perioada fixa de lucrari, se lucreaza cateva zile, apoi pauza zile, saptamani... apoi se anunta ca se lucreaza intr-o zi dar nu apare nimeni, etc.
Cine mai are curajul sa lase vreun geam deschis cand nu e acasa, avand in vedere ca oricand pot veni mesterii la lucru?
Cel care renoveaza are vreo obligatie de a tine geamurile inchise sau are voie sa evacueze praf pe geamuri pentru confortul muncitorilor dar in disconfortul vecinilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 19:19, 21 Iunie 2022
Asa cum atunci cand se fac lucrari la fatade se pune plasa ca sa izoleze zona in care se face mizerie, asa cum se reglementeaza nivelul de decibeli. Nu mi se pare ceva diferit ca in aceeasi zona a reglementarilor ori in ceea ce priveste constructiile sau traiul in comunitate sa existe si obligatia celor care fac lucrari sa nu afecteze proprietatea celorlalti, sau aerul respirat.
Nu sunt de meserie jurist, nu stiu cum sa ma exprim mai eficient.
Pe de alta parte daca nu stiti despre asa ceva puteti sa spuneti ca nu stiti, daca stiti cu certitudine ca nu exista, spuneti asta. Eu am intrebat in speranta ca imi raspunde cineva care stie ori ca nu este asemenea reglementare ori ca este si care e, indiferent ca e de nisa sau nu.
Ce nu intelegeti dvs. e ca aici nu faceti reguli despre cine, cind si cum sa va raspunda, atit timp cit nu se incalca regulamentul acestui forum. Daca doriti informatii extrem de precise, angajati-va un consultant juridic, in privat:
www.avocatnet.ro/Consultanti...

Altfel, sunteti lipsit de politete elementara fata de cineva care incearca macar sa va ajute, fara a cere ceva in schimb, pentru a nu va irosi timpul..Dupa "umila" mea parere nu exista o asemenea reglementare, mai ales ca activitatea de renovare facuta pe proprietate privata e in zeci de feluri si nu cu eliminare de praf pe geam in cele mai multe cazuri. Sunt alte reguli legate de aceasta activitate reglementate de legile 50 si 61 din 1991, actualizate.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2022
latka, utilizator
nu exista o reglementare pt cazul dvs.cand se pune prelata pe fatada, e in santier tot blocul
praf pe fereastra va intra si din alte surse.
din ce stri eu, oricum muncitorii lucreaza cu geamul inchis ca < ii trage curentul>
problema o rezolvati in particular, vorbind cu vecinul sa va anunte cand lucreaza
Daca apreciati ca praful emanat de lucrari este deranjant sesizati oficial comisariatul garzii de mediu
Apreciez daca cineva inceara sa ajute, dar eu intrebam daca este ceva in legislatie legat de acest aspect si dumneavoastra ma intrebati cum am procedat eu sau ma imi intoarceti intrebarea, cerandu-mi sa va spun eu care lege. In acest fel nu mi-ati lasat impresia ca doriti sa ajutati ci doar sa purtam o discutie fara sens si apoi ma faceti nepoliticoasa ca nu doresc asta. Nu va fac nici o regula, dar eu nu am gasit discutia ca fiind constructiva, si din moment ce se pare ca va deranjez, nu inteleg de ce insistati sa imi raspundeti.
Din nou, apreciez ajutorul dar in nici un caz nu v-am constrans sa il oferiti, cu atat mai mult cu cat ma asteptam ca aici va raspunde cine stie raspunsul. Ca daca il stiam eu, nu mai intrebam.
Eu am incercat sa fiu de buna credinta si imi pare rau daca nu ne-am inteles si m-am simtit putin luata la misto.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Geamuri deschise in permanenta pe scara. exista vreo reglementare ... DanRo DanRo Geamuri deschise in permanenta pe scara. Exista vreo reglementare sau vreo metoda legala prin care sa determin un vecin sa nu mai deschida geamurile de la ... (vezi toată discuția)
Furt curent in bloc ? mihaiu mihaiu Buna ziua, se pare ca un locatar s-a legat direct de coloana de curent a scarii ( prin gaurirea din apartament a peretului comun cu nisa ). Ce modalitate ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)