avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,ma confrunt cu o problema.Am o cafenea pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,ma confrunt cu o problema.Am o cafenea pe care doresc ...

Buna ziua,ma confrunt cu o problema.Am o cafenea pe care doresc sa o vand la parterul unui bloc.Avem contract de inchiriere facut pe 2 ani.Insa din cauza unor probleme nu mai putem tine afacerea si dorim sa o vindem.Presedintele blocului ne a spus ca fara acordul lui noi nu putem sa vindem nimanui si ca el nu doreste sa vina altcineva ca poate urmatorii partoni nu vor fii ok.Cum putem proceda?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:30, 23 Iunie 2022
Nu este bine sa exprimați păreri aiurea pentru ca derutati dar trăim intr-o tara liberă.
Contează ce vrea sa facă cel care va dobândi anumite drepturi.
Actele contează în astfel de cazuri și nu vorbele dar fiecare e liber sa facă ce crede după cum fiecare vorbește ce crede...

Depinde cu cine are contractul de închiriere și de mai multe lucruri.
Adică depinde de actele juridice.
A zis ca vrea sa-si vinda afacerea, adica tot ce are acolo, eu asa inteleg. Spatiul e inchiriat, daca functioneaza inseamna ca are autorizatie in regula. De ce sa nu-si poata vinde afacerea, conditionat de asociatie ?

Aratati-mi articolul de lege care conditioneaza vinzarea. Despre asta e vorba si sunteti total pe linga.
Cel care va veni isi va obtine o noua autorizare, ala are nevoie de acordul asociatiei. Ce tot le invirtiti fara noima.

Referiti-va strict la conditionarea de catre asociatie asupra actului de vinzare, eu despre asta vorbesc si asa inteleg din postarea initiala. Nu stiu sa fie vreo conditionare.

Daca dvs. cunoasteti asa ceva, aratati legea respectiva.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
latka, utilizator
Trebuie văzute actele.

A vinde afacerea inseamna mai multe.
Fiecare instituție de drept are reguli juridice specifice și nu trebuie amestecate între ele.

Daca le amestecăm aiurea este ca și cum s-ar spune ca furtul și tâlhăria reprezinta același lucru și nu este deloc asa.

Trebuie văzută legea aplicabilă în funcție de actele juridice și situatia de fapt și de drept prin raportare la voința juridica a tuturor părților implicate în raporturile juridice actuale și cele viitoare.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iarăși ați luat-o prin bălării. Întrebarea e extrem de simplă, cunoașteți vreun text de lege care să conditioneze vânzarea unei firme de acordul asociației de proprietari? Puteți răspunde simplu prin Da/Nu?
Exista vânzarea firmei prin cesiune si este posibilă daca înstrăinează părțile sociale.
Aceasta înseamnă că vinde firma și nu afacerea.
Exista insa mai multe variante juridice.
Intenția juridica se stabilește în funcție de voința părților.
Asta nu intelegeti.

Daca spațiul este închiriat și asociația nu mai prelungește contractul apare iarasi o problema.
Reducerea la absurd nu este funcțională în drept intrucat drept este vesti și dinamic.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Terasa bloc PREDA MELANIA PREDA MELANIA Buna ziua , administartorul de la blocul nostru a dat un anunt pe internet ca vrea sa vinda terasa blocului fara a intreba locatari blocului. (Avantajos ! ... (vezi toată discuția)
Banner electoral pe fatada blocului BEN46 BEN46 La noi pe fatada blocului a aparut un banner electoral , am sunat presedintele sa o intreb cat a iesit din afacerea asta si am primit ... (vezi toată discuția)
Modalitate preluare spatiu comun alexberi alexberi Locuiesc la ultimul etaj al bloc cu asociatie de locatari (nu de proprietari). As vrea sa preiau doua spatii comune (spalatorie si uscatorie) aflate pe etaj ... (vezi toată discuția)