avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara, Ref.Hotarare definitiva si executorie de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara, Ref.Hotarare definitiva si executorie de drept in ...

Buna seara,
Ref.Hotarare definitiva si executorie de drept in litigii de munca, (data la Prima Instanta) .Daca S.C ...face Apel, se suspenda executarea pana la pronuntarea Curtii de Apel? Se poate cere in faza actuala cand deja s-a depus Apel, executarea provizorie,sau trebuia cerut in timpul procesului, inaintea pronuntarii hotararii?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Aveti va rog formular standard recomandat pentru Cerere Asistenta judiciara gratuita,avocat gratuit pentru Curtea de Apel?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 09:01, 8 Iulie 2022
Intrebarea se referea la executarea provizorie- Art.449 NCPC in faza de dupa declarare Apel.
Multumesc pentru bunavointa

irina.pricop a scris:

Intrebarea era daca se poate cere si acorda suspendarea executarii prin/la apel. Raspunsul este da, se poate

Doamna, vreti sa stiti daca puteti pune in executare hotararea, da? Da, puteti initia executarea dar daca se va suspenda in apel, este egal cu 0. Cititi legi pe care nu le intelegeti si va si contraziceti. O hotarare dintr-un litigiu de munca, asa cum aveti dvs., poate fi definitiva si executorie in prima instanta (art.448) insa cel care face apelul poate cere suspendarea executarii, motiv pentru carre, degeaba o executati daca se admite suspendarea executarii. Ca va opriti la mijlocul drumului.
Doamna eu citesc legi, le inteleg, am castigat fara a fi reprezentata de avocat, toata apararea mi-am pregatit-o singura si citind si invatand Legi daca am cerut un sfat este pentru ca nu am gasit raspuns la intrebarile mele, pentru ca doar practicand avocatura zeci de ani poti stii si avea raspuns la toate,cum as putea sa stiu daca SC ......care a pierdut procesul a cerut suspendarea executarii, daca eu desi am cerut studiul dosarului mi s-a refuzat pe n vari motive?
Nici macar motivele Apelului nu mi-au fost comunicate, am aflat de pe site
Nu aveti nici un motiv sa spuneti ca citesc legi pe care nu le inteleg.
Care este rolul acestui site defapt? Pentru a veni in sprijinul cetatenilor in masura in care binevoiti sa raspundeti pertinent si la obiect, nu de a fi luat in deradere
Multumesc

irina.pricop a scris:

Doamna, vreti sa stiti daca puteti pune in executare hotararea, da? Da, puteti initia executarea dar daca se va suspenda in apel, este egal cu 0. Cititi legi pe care nu le intelegeti si va si contraziceti. O hotarare dintr-un litigiu de munca, asa cum aveti dvs., poate fi definitiva si executorie in prima instanta (art.448) insa cel care face apelul poate cere suspendarea executarii, motiv pentru carre, degeaba o executati daca se admite suspendarea executarii. Ca va opriti la mijlocul drumului.

Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Rebecca50, utilizator
nu vi s-a refuzat nimic; dosarul este la grefa, probabil; o sa primiti si comunicarea; aveti rabdare
in apelul declarat veti vedea daca s-a cerut suspendarea executarii; lucrurile nu functioneaza asa rapid cum ne-am dori noi; va agitati inutil si va creati scenarii cand sunt doar chestiuni banale
veti putea studia dosarul cand va ajunge la arhiva sau va fi incarcat pe site; iar apelull cu motivele va va fi comunicat, stati fara grija; nu ramane necomunicat
daca ati intelege legile pe care le cititi, nu ati mai pune aceste intrebari care nu au nici o relevanta in raport cu cauza; ati umplut forumul cu intrebari pe aceeasi cauza, intrebari pe care nu le-ati fi pus daca ati fi intles exact ce cititi; dar ne place sa fim google lawyers .... nu merge
Felicitari ca ati castigat, cel mai probabil aveati si dreptate. Dar asta nu inseamna ca sunteti avocat.
Stimata dna utilizator Irina Pricop
Nu sunt evident avocat, daca as fi fost mi-as fi oferit serviciile gratuit pe acest site cu poza si contact, asa cum procedeaza avocatii si consilierii juridici demni de incredere.
Cu siguranta daca as fi fost avocat nu as fi aparut pe site ca "utilizator " .
Va multumesc pentru efortul dvs de a-mi raspunde, cu toate ca nu sunt convinsa ca raspunsurile dvs. La intrebarile mele, dvs.sub titulatura "utilizator ", si fara poza, coincid cu politica si regulamentul forumului, respectiv asa cum eu am adresat intrebari cu respect , asteptam sa mi se raspunda tot cu respect.
Dar.....
Infine astept comentarii la intrebarile mele de la avocati si / sau consileri juridici, nu numai de la "utilizatori " noi pe forum
Inchei aici orice comunicare cu " utilizatori ", care nu stiu cine sunt , din dorinta de a primi sfaturi juridice de la profesionisti, si de a fi tratata cu respect, asa cum un profesionist stie sa abordeze problemele.
Multumesc pentru intelegere

irina.pricop a scris:

nu vi s-a refuzat nimic; dosarul este la grefa, probabil; o sa primiti si comunicarea; aveti rabdare
in apelul declarat veti vedea daca s-a cerut suspendarea executarii; lucrurile nu functioneaza asa rapid cum ne-am dori noi; va agitati inutil si va creati scenarii cand sunt doar chestiuni banale
veti putea studia dosarul cand va ajunge la arhiva sau va fi incarcat pe site; iar apelull cu motivele va va fi comunicat, stati fara grija; nu ramane necomunicat
daca ati intelege legile pe care le cititi, nu ati mai pune aceste intrebari care nu au nici o relevanta in raport cu cauza; ati umplut forumul cu intrebari pe aceeasi cauza, intrebari pe care nu le-ati fi pus daca ati fi intles exact ce cititi; dar ne place sa fim google lawyers .... nu merge
Felicitari ca ati castigat, cel mai probabil aveati si dreptate. Dar asta nu inseamna ca sunteti avocat.

Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Rebecca50, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum aflu cand intra in aplicare hotararea pusa de instanta? Glock Glock Salutare, instanta mi-a admis cererea de contestatie la executare, si dispune restituirea sumelor poprite catre contestator plus plata onorariu avocat ... (vezi toată discuția)
Instituția publică poate achita salariaților diferențe salariale ? oanaportar oanaportar Vă rugăm din tot sufletul să ne ajutați cu câteva sfaturi, cum să se procedeze în cazurile următoare: - caz 1 - un salariat a câștigat în ... (vezi toată discuția)
Am incercat si eu, prin luna iunie 2020, sa aflu un raspuns la ... naida gabriel naida gabriel Am incercat si eu, prin luna iunie 2020, sa aflu un raspuns la o problema juridica( la care nu am gasit raspunsuri si pe care le dezbate acest site, vorba ... (vezi toată discuția)