avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună.Cum pot afla ce fel de acte are cineva pe un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună.Cum pot afla ce fel de acte are cineva pe un teren? Menționez ...

Bună.Cum pot afla ce fel de acte are cineva pe un teren? Menționez ca terenul nu apare in cartea funciara.Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:53, 13 Iulie 2022
Asta e treaba politiei locale, care poate interveni pentru deranjarea ordinii si linistii publice.
Dar de aflat ce acte au, bineinteles ca nu o sa va spuna nimeni.
Si nici nu aveti ce sa atacati.
Nu aveti nicio calitate legala de a verifica dvs actele de proprietate ale vecinilor. In plus, actele de proprietate contin date cu caracter personal si intra sub incidenta GDPR.
Asta este și dilema mea.Cum ii pot obliga sa imi arate ce acte au pe teren.
Din spusele vecinilor acel teren este al primăriei și probabil din acest motiv persoana de la urbanism nu a vrut sa imi spune cine este proprietarul acelui teren.

raluk0207 a scris:

Asta e treaba politiei locale, care poate interveni pentru deranjarea ordinii si linistii publice.
Dar de aflat ce acte au, bineinteles ca nu o sa va spuna nimeni.
Si nici nu aveti ce sa atacati.
Nu aveti nicio calitate legala de a verifica dvs actele de proprietate ale vecinilor. In plus, actele de proprietate contin date cu caracter personal si intra sub incidenta GDPR.

Din păcate nu ma pricep la domeniul asta și am cerut doar verbal și răspunsul a fost verbal.
Imi cer scuze dacă va deranjez cu întrebările mele dar ce fel de cerere scrisa trebuie sa depun la primarie ca să ii pot obliga sa imi răspundă și dacă nu sa pot acționa în instanță?
Mulțumesc

Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
Tocmai v-am explicat ca nu aveți ce sa acționați în instanță.
Primăria este îndreptățită sa va refuze comunicarea unor date confidențiale.
În plus, respectivii pot locui acolo și fara sa fie proprietari.
Pot sa stea fie la înțelegerea cu proprietarul, fie sa fie chiriași, fie sa aibă încheiat un contract de comodat etc.
Iar contractele de chirie și de comodat nu se înregistrează la Primarie.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
raluk0207, utilizator
dvs. nu sunteti nici politist, nici jandarm si nici nu reprezentati vreo institutie a statului care are atributii similare; motiv pentru care trebuie sa apelati la acest tip de institutii cu o plangere in legatura cu ceea ce va nemultumeste; ce titlu au vecinii sau daca au, nu va priveste; nu e dreptul dvs. sa intrati in posesia unor asemenea informatii; ceea ce vreti se numeste "sa-mi fac dreptate singur" si in speta dvs. nu merge
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ne confruntăm de 2 ani cu 2 probleme: 1.cresterea ... 7890 7890 BLOC-TULBURARE LINIȘTE PUBLICA Buna ziua, Ne confruntăm de 2 ani cu 2 probleme: 1.cresterea unui PAPAGAL in CAMERE de către vecinii de alaturi, ... (vezi toată discuția)
Sunt chiriaș. cine răspunde de ce se întâmplă în apartament atunci când vine poliția la ușă ? Andrei_1989 Andrei_1989 Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ... (vezi toată discuția)