avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme auto nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme auto nou

Buna dimineata!

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Nu stiu ce pot face.

In feb am achizitionat un autorurism nou. Din luna mai se afla in service pentru defectarea tehnica a unor piese. Problema este ca masina sta la ei de 2 luni, fara sa ne comunice absolut nimic. Autoturismul este achizitionat pe firma. Ce pot face? Sincer ne-am dori banii inapoi. Care sunt drepturile mele in Romania in acest caz.

Multumesc din suflet!!!
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
denisa_21, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 19 Iulie 2022
Este greu dar nu imposibil sa obtineti restituire c/v bnun mobil dar aceasta se poate realiza numai daca service-ul autorizat ,dealerul elibereaza negatie,respectiv faptul ca defectiunea constatat nu se poate remedia
De regula cei care au aceasta competenta numai pentru deficiente majore elibereaza documente justificative,in rest executa diferite interventii astfel incat sa remedieze defectiunile-uneori reusesc dar de multe ori si in cazul vehiculelor noi sunt multe situatii cu deficiente majore care necesita prezentari multiple in service care -fie nu deceleaza piesa,ansamblul defect fie reparatiile sunt de praosta calitate
denisa_21 a scris:

Autoturismul este achizitionat pe firma.

Legislația protecției consumatorilor este aplicabilă doar relației din comercianți și persoane fizice. Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului şi OUG 140/2021 indicate de d-na avocat nu vă sunt de folos.
Buna ziua! da aveti dreptate.. ma gandeam la asta..

Ma puteti ajuta cu o baza legala?

Multumesc mult!
intr-adevar, nu am citit initial ca e vorba de o persoana juridica dar acest aspect nu impiedica persoana juridica sa beneficieze de garantiile conferite, mai ales ca persoana juridica a actionat inafara sferei sale de interes. daca de ex un profesionist exercita o activitate in domeniul horeca nu se poate considera ca el e profesionist in domeniul bancar etc.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Da, nu va poate ajuta anpc , o sa ajungeti in instanta pt rezolutiunea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire autoturism in perioada de garantie. mircea1986 mircea1986 Intrebare: Este posibila inlocuirea unui autoturism cumparat de nou, aflat inca in perioada de garantie, cu defect de fabricatie pe care dealer-ul nu il ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am achiziționat o mașină nouă ( hyndai i20 automata) ... Rox Flo Rox Flo Bună seara! Am achiziționat o mașină nouă ( hyndai i20 automata) în data de 26.04.2024 de la Tiriac Auto, în data de 27.04.2024 am dus-o în service ( ... (vezi toată discuția)