avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... marire salariala....omisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

marire salariala....omisa

Buna ziua,
Aceasta luna au fost facute mariri salariale in cadrul societatii unde lucrez.
Eu nu am primit aceasta marire pe motiv ca am avut concedii medicale (si acestea luate pt copil bolnav, foarte bolnav chiar) in anul anterior si pe motiv ca am avut program redus de munca cateva luni (am copil sub 2 ani si nu am mai avut o perioada cu cine il lasa).
Intrebarea este daca: e legal sa nu fi primit aceasta marire pe aceste considerente?

Daca nu, se poate actiona in istanta angajatorul sau ce ar trebui facut pt a mi se face dreptate.

Motivele mi-au fost transmise verbal de catre superior.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
kymy7, utilizator
Cel mai recent răspuns: kymy7 , utilizator 10:13, 19 Ianuarie 2010
Nu v-au fost incalcate drepturi.
Cum vi s-a raspuns si mai sus, angajatorul apreciaza cui sa mareasca salariul.
Puteti avea o discutie in acest sens si sa va renegociati salariul.
Succes!
Ok, angajatorul apreciaza insa pe anumite standarde si targete care ne-au fost stabilite la inceputul anului trecut si care au fost respectate.
Singura diferenta intre mine si colegi este ca eu am avut medical cu, copilul bolnav si program redus o scurta perioada. Nu mi-am incalcat sau nerespectat sarcinile de serviciu.
Maririle salariale sunt politici motivationale pentru angajati, se acorda in functie de performantele avute la locul de munca,de contributia individuala adusa in cadrul echipei,ssmd. si nu este obligatorie acordarea acesteia.
Nu se pune problema ca ati indeplinit sarcinile de serviciu ci de o anumita performanta.
Cred ca aveti o procedura de lucru pentru mariri salariale si indici/indicatori de performanta.

Dvs. lipsind de la serviciu,ceea ce a fost legal de altfel, dar nu ati contribuit la performantele echipei si ar fi demotivant pentru cei care au avut un anumit aport,au fost persoane care probabil au preluat si sarcinile dvs. de serviciu cat ati lipsit.
Din pacate, in mediul privat, acordarea acestor prime este, de obicei, la latitudinea angajatorului. Chiar daca dvs. banuiti sau intuiti unele motive nedrepte in decizia de a nu va mari salariul dvs., este putin probabil sa le puteti invoca si dovedi in fata cuiva in asa fel incat sa si obtineti ceva concret (si fara sa compromiteti relatia cu angajatorul).

In principiu, ceea ce a scris Angel 2007 este perfect adevarat si poate fi dovedit de orice angajator, daca trebuie.

Regret.
Au dreptate colegii..in mediul privat , angajatorul isi face politica salariala cum considera.I se putea imputa ceva daca va scadea salariul , dar asa , nu.pana la urma el apreciaza in functie de profit/angajat, de aia a deschis firma.

Alte discuții în legătură

Acordarea de avantaje egale la intoarcerea din concediul de crestere copil sassy3006 sassy3006 Buna ziua! In luna aprilie urmeaza sa revin la serviciu dupa incheierea concediului de crestere copil. Conform HG 865/2023, angajații care se întorc dintr-un ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! am nevoie de o informatie din partea dumneavoastra, ... Elena Onofrei Elena Onofrei Buna dimineata! Am nevoie de o informatie din partea dumneavoastra, am revenit la serviciu dupa Ccc, compania fiind afectata de aceasta pandemie, am salariul ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru restrictionare acces al unui salariat la o baza de date interna Krissia . Krissia . As vrea sa stiu in ce baza legala un angajator poate dispune restrictionarea accesului la o baza de date interna, pentru un salariat ? Ce documente ar trebui ... (vezi toată discuția)