avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
O vorbă veche din istoria română spunea că soarele pentru toţi românii la Bucureşti răsare. La fel şi în cazul speţelor, ora exactă se dă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (şi nu mă refer doar la ril-uri). De aceea, consider că pentru o pregătire eficientă speţele instanţei noastre supreme trebuie cercetate cu precădere. Doctrina doar se inspiră de aici, iar informaţia trebuie luată direct de la sursă şi nu prin intermediari. De pildă a fost o speţă (reală) la examenul din noiembrie 2009 în care Curtea de apel Braşov spunea că e legitimă apărare iar ÎCCJ nu a considerat ca legitimă apărare. Evident că a rămas ca aceasta din urmă.
triton@ a scris:

Bulai, Mitrache, Lefterache, 2008, Universul Juridic Bucureşti
Multumesc. Am vrut sa fiu sigura
am reusit sa obtin de la politie adeverinta cu privire la faptul ca nu exista legat de mine date rezultand din evidenta operativa. majoritatea stiu ca au intampinat dificultati...
mfiruta a scris:

Daca te rog, poti sa ne spui care sunt autorii agreati?Eu vreau sa incerc in noiembrie si este prima data de asta nu prea am experienta.Merci

Si eu tot pentru noiembrie ma pregatesc. Dupa informatiile luate de pe formu din diferite topicuri cam urmatorii ar fi agreati:

DREPT CIVIL
Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele
Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale
Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor
Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale
Francisc Deak - Tratat de drept succesoral

DREPT PROCESUAL CIVIL
Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Ed 4
Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II.

DREPT PENAL
Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala

DREPT PROCESUAL PENAL
Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala

Meniul de sus este recomandat a fi consumat progresiv si sustinut alaturi de Coduri. :D

La CEDO si OJ asteptam sugestiile celor care au sustinut si promovat deja examenul. Succes si spor la invatat mfiruta :D
Aceştia sunt autorii pe care i-aş fi indicat şi eu cu excepţia Mihaelei Tăbârcă şi cu o remarcă: in cartea lui Filipescu de drepturi reale sunt tratate unele astecte importante pe care nu le are Bîrsan, lucru pe care l-am remarcat în timp ce făceam grile. Deşi am invăţat după Bîrsan, mai că l-aş recomanda pe Filipescu la dr.reale.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)