avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Stiu ca sunteti preocupati de psihologic dar am o intrebare:cum sa tratam termenul de 3 ani in care poate fi introdusa actiunea in revendicare a unui bun mobil proprietate privata in cazul in care bunul este pierdut sau furat daca posesorul bunului este de buna credinta?
Majoritatea literaturii spune ca termenul e de decadere, Boroi il considera termen de prescriptie extinctiva.
Sa stiu si eu cum il invat #-o
eu am retinut ca e termen de decadere...:-/
si eu la fel, decadere, odata cu implinirea lui se stinge insusi dr de proprietate al revendicantului.
blue ray a scris:

zz-man a scris:

Să ne bucurăm acum cât încă mai suntem egali cu judecătorii şi plecăm de la aceeaşi linie de start. După aceea ... suntem la mâna lor =D>

Un punct de plecare păgubos, aş spune... Mă rog, e doar o părere.

Referitor la psihologic, dacă eşti sănătos la cap şi răspunzi sincer la toate întrebările, n-ai probleme. Poţi avea probleme dacă încerci să afişezi o altă personalitate şi nu eşti suficient de atent sau/şi deştept încât să nu te-ncurci.
Baftă!

Nu îl consider un punct de vedere păgubos ci unul legal, pentru că, în cele din urmă, judecătorul hotărăşte şi nu procurorul. Atribuţiile procurorului au scăzut cu timpul - spre exemplu nu mai poate aresta preventiv şi nu poate face o mulţime de acte de urmărire penală fără autorizarea instanţei. Că ne place sau nu, aşa este procedura în zilele noastre iar noi trebuie să o respectăm.
Cât despre psihologic nu ne-ai lămurit cu nimic. Am fi vrut să ştim cam câte întrebări sunt şi în ce interval de timp ar trebui să ne încadrăm - chestiuni pur obiective.
Dacă Boroi zice aşa, aşa rămâne! Că el semnează subiectele de la concurs...

Dragilor, pentru psihologic cred că prinde bine un pic de exerciţiu cu raţionamentele logice de la admiterea INM.
Spor şi baftă!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)