avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Dragilor, primul cuvânt care imi vine in minte in legătură cu psihologiciul este: "ciudat". Al doilea lucru este că ar trebui să il iau. Nici eu nu am avut performanţe mai mari decât ce s-a scris aici deci inseamnă că atât era normal să faci dacă nu eşti un geniu. Ei o să aibă deja un profil al nostru la interviu şi tot aşa mă gândesc că dacă nu pun multe intrebări suntem in regulă.
Cineva la ieşire, la intrebarea mea despre cum a fost a zis "Ieşirăm cum intrarăm!":)). O tipă stătea pe un gard şi mi-a zis: "ştiam că nu am o inteligenţă sclipitoare dar acum imi pun serioase intrebări cu privire la intelectul meu..."
Altcineva, chiar avea regrete că nu a cerut să fie reprogramat aşa era de nesigur de ce a făcut acolo...
Concluzia: nu e simplu, nicidecum de subestimat! Sunt avantajaţi cei care vin din Academia de Poliţie sau care au mai dat astfel de teste in structuri ale poliţiei. ªi mai e ceva: una e să dai psihologicul la ora 8.00 dimineaţa şi alte să il dai intre 13.00 şi 16.00 când cel mai bine ar fi să iţi faci somnul de amiază...
Karmina, ce zici?
Cine a mai fost de la ora 13.00?
Sendre, la treabă! I-auzi: tic-tac, tic-tac....
Eu am inceput cu penalul! Si am deja 8 zile de cand m-am apucat serios de treaba. Acum sunt pe la pluralitatea de infractiuni. Citesc in jur de 5 ore pe zi, maxim 30 de pagini din cel putin 2 cursuri. Materia asta mi-a scos peri albi asa ca pana in noiembrie ori eu ori ea#-o! Mi-am facut planul de invatat si am alocat penalului 3 luni (cate o luna pentru fiecare bucata-general, special, procedura) Pe langa materia din manuale mai citesc recursurile in interesul legii (mi-am comandat cartile cu toate ril-urile din 2004 pana in 2008 inclusiv), practica ICCJ pe ultimii 4 ani in materie penala, CEDO, etc. Daca nici asa n-o sa functioneze inseamna ca am eu o problema...cu intelectul! Spor la treaba tuturor!
eu ce sa va zic...
ma asteptam sa fie super greu...nu greu....
la cele de logica,gen INM, evident nu stiu cum am facut
nu am raspuns la toate cele de inteligenta si evident nu sunt sigura de corectitudinea tuturor raspunsurilor. De ex. eu la cel cu vacar/bibliotecar am zis vacar....desi cei cu care am vorbit au bifat bibliotecar
intr-adevar cei din politie au fost avantajati datorita faptului ca au mai dat astfel de teste
eu am fost in amfiteatrul 3 si o tipa, tot din politie, a terminat foarte repede....
cele de personalitate....:hm: nu mi s-au parut a fi pentru nivelul unui proaspat magistrat; sincer nu mi s-au parut complexe....acum nu stiu cum e bine sa raspunzi. Am fost insa sincera la cele de personalitate .....
Sper, ca toti ceilalti, sa fie ok...daca am minusuri...sa compensez la interviu
Parerea mea proprie este ca nu pica decat cei care au lipsuri majore fie intelectuale, fie de personalitate...pentru ca, sa fim realisti, daca cineva ia un astfel de examen nu inseamna neaparat ca e are un IQ prea ridicat sau ca are un caracter demn de a fi magistrat.
La medical am aflat de la alti colegi ca au devenit asa exigenti datorita faptului ca s-a sinucis o tipa care a luat la INM/magistratura si care fusese examinata psihologic...
La interviu se pare ca vor fi in comisie doar cei 2 psihologi. La mine in sala a fost el...care mi s-a parut ok...acum sper sa-i par si eu ok...:D

Bafta tuturor si sa ne vedem cu bine la repartitii!
cris28 a scris:

Eu am inceput cu penalul! Si am deja 8 zile de cand m-am apucat serios de treaba. Acum sunt pe la pluralitatea de infractiuni. Citesc in jur de 5 ore pe zi, maxim 30 de pagini din cel putin 2 cursuri. Materia asta mi-a scos peri albi asa ca pana in noiembrie ori eu ori ea#-o! Mi-am facut planul de invatat si am alocat penalului 3 luni (cate o luna pentru fiecare bucata-general, special, procedura) Pe langa materia din manuale mai citesc recursurile in interesul legii (mi-am comandat cartile cu toate ril-urile din 2004 pana in 2008 inclusiv), practica ICCJ pe ultimii 4 ani in materie penala, CEDO, etc. Daca nici asa n-o sa functioneze inseamna ca am eu o problema...cu intelectul! Spor la treaba tuturor!

mie mi-a dat de cap procedura penala, dar ii rezerv doar 2 saptamani...cate 10 ore pe zi.Procedura penala are cca 1000 de pagini, invat cate 70 de pagini la zi.
Acum a venit si buni=D>....si am cu cine sa o las pe Timi.
Eu trebuie sa speculez fiecare minut liber...ca nu se stie cand raman fara dadaca...asa ca trebuie da invat cat mai multe ore pe zi.
Karmina a scris:

eu ce sa va zic...
ma asteptam sa fie super greu...nu greu....
la cele de logica,gen INM, evident nu stiu cum am facut
nu am raspuns la toate cele de inteligenta si evident nu sunt sigura de corectitudinea tuturor raspunsurilor. De ex. eu la cel cu vacar/bibliotecar am zis vacar....desi cei cu care am vorbit au bifat bibliotecar
intr-adevar cei din politie au fost avantajati datorita faptului ca au mai dat astfel de teste
eu am fost in amfiteatrul 3 si o tipa, tot din politie, a terminat foarte repede....
cele de personalitate....:hm: nu mi s-au parut a fi pentru nivelul unui proaspat magistrat; sincer nu mi s-au parut complexe....acum nu stiu cum e bine sa raspunzi. Am fost insa sincera la cele de personalitate .....
Sper, ca toti ceilalti, sa fie ok...daca am minusuri...sa compensez la interviu
Parerea mea proprie este ca nu pica decat cei care au lipsuri majore fie intelectuale, fie de personalitate...pentru ca, sa fim realisti, daca cineva ia un astfel de examen nu inseamna neaparat ca e are un IQ prea ridicat sau ca are un caracter demn de a fi magistrat.
La medical am aflat de la alti colegi ca au devenit asa exigenti datorita faptului ca s-a sinucis o tipa care a luat la INM/magistratura si care fusese examinata psihologic...
La interviu se pare ca vor fi in comisie doar cei 2 psihologi. La mine in sala a fost el...care mi s-a parut ok...acum sper sa-i par si eu ok...:D

Bafta tuturor si sa ne vedem cu bine la repartitii!

Ai dreptate cu cei de la politie.Sotul meu lucreaza in MAI si da de 2 ori pe an testari psihologice care tin cate 4 ore.Cand i-am aratat rationamentele logice de la INM, a ras de mine."Ce nu pricepi?Ca sunt asa de usoare." Dar,el de 15 ani tot da teste de asteaX-(

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)