avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Buna ziua ! Referitor la vechime.....inainte de a parea cazuta din plop, si poate e chiar asa, nu o fi plop, dar tot pe dinafara sunt . Va rog lamuriti-ma si pe mine care e treaba cu vechimea? Cineva imi spunea e vorba de vechimea totala in orice fel de serviciu avut inainte, ceea ce nu ma convinge. Insa va intreb care e raspunsul cel adevarat. Si daca e vorba de vechimea in domeniu , inteleg ca cei care au absolvit facultatea de curand nu au nici o sansa . Care sunt pasii? Eu am terminat facultatea in iulie 2007, din dec 2008 lucrez ca agent de Politie comunitara. Pana atunci ,(respectiv in timpul facultatti -am facut-o la ID ) am lucrat in mai multe locuri si uneori cu pauze. Ce sanse as avea eu sa nu -mi fie respins dosarul din prima faza. va multumesc si va urez bafta tuturor......, in tot ceea ce veti intreprindre.
Doua intrebari:

1. In procedura penala, procurorul poate cere recuzarea ? (Dupa G.Theodoru, Editia II, 2008, p. 287, paragraf 124, reiese ca Da. )
Iar eu stiu ca doar partile pot...

2. In procedura penala, Incheierea de respingere a cererii de recuzare, se ataca cu recurs separat sau odata cu fondul cauzei ? (G. Theodoru, -ibidem, p.288- zice ca doar odata cu fondul)
Si aici, stiam ca recursul se poate execita separat..

! Daca exista ceva RILuri sau decizii ale ICCJ, recente, care dau raspunsul la aceste intrebari, poate mi le spuneti si mie. Sau macar care e opinia acceptata pt examenul de magistratura..
Va multumesc
1. Potrivit art.51 CPP oricare din parti are la dispozitie institutia recuzarii. Dupa cum stim procurorul nu este parte in procesul penal. Acesta are la dispozitie institutia abtinerii potrivit art.50 CPP. Citeste in tratatul lui Neagu - recomandat inclusiv de cei care au luat examenul.

2. Neagu sustine faptul ca incheierea prin care s-a respins cererea de recuzare poate fi atacata cu recurs care trebuie sa se judece separat si imediat . Daca s-ar judeca odata cu fondul consecintele ar fi numai de ordin formal. Acesta apreciaza ca de lege ferenda se impune reglementarea expresa a recursului impotriva incheierii de respingere.

SPOR LA INVATAT
Am fost sunata astazi de cei de la csm, pentru a depune o cerere prin fax in vederea valorificarii rezultatelor examenului avand in vedere ca s-a decis continuarea procedurii in sedinta plenului din 20 mai a.c. A mai fost cineva sunat dintre cei cu 7.1. la judecatori si cei cu 7.0 la procurori?????
Mi s-a mai spus sa depun in termen de 10 zile actele in vederea verificarii bunei reputatii dar nu mi s-a putut explica de cand curge acest termen in cazul nostru! Cei care ati parcurs deja procedura dati o mana de ajutor! Pe site-ul INM se precizeaza ca ar curge de la data afisarii rezultatelor finale, dar in situatia in care s-a decis continuarea procedurii s-ar putea considera ca acest termen curge de la data de 20 mai, data cand s-a luat decizia in plen sau de la data la care se vor afisa rezultatele la psihologicul pe care va trebui si noi sa-l dam???
Am citit regulamentul si cred ca m-am lamurit. Aici scrie ca cei care indeplinesc conditiile privitor la buna reputatie vor fi programati pentru sustinerea examenului medical si al celui psihologic. Deci acest termen ar curge de la data de 20 mai cand s-a decis continuarea procedurii. Daca aveti alte pareri le astept!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)