avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Am facut o greseala regretabila #-o si-mi cer scuze! Multumesc primaria de faptul ca mi-ai atras atentia! Se mai intampla desi nu ar trebui! Mea culpa :">!
g77 a scris:

Astea le-ai luat in calcul ?

"Institutul National al Magistraturii organizeaza, in perioada 16 aprilie - 6 iulie 2010, concursul pentru functii de conducere a magistratilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii si la parchetele de pe langa acestea. Sunt scoase, in total, la concurs 224 de functii vacante"

Cred ca mie mi te adresai cand ai intrebat asta, dar, la fel cum deja a raspuns primaria aceste functii de conducere nu trebuie sa le iei in considerare ca posturi vacante in sistem, deoarece, spre deosebire de alte institutii publice, in magistratura functiile de conducere pot fi ocupate doar de alti magistrati; totodata, aici functiile de conducere nu sunt pe vecie ci pe 3 ani, după care se da din nou examen.
Asadar :
-daca la examenul pentru o functie de conducere se inscrie tot magistratul care este in functie și castiga, nu se elibereaza niciun alt post;
-daca cel care castigă este un alt magistrat, atunci acela va fi șef, dar magistratul care anterior ocupa functia de conducere va trece pe o functie de executie, deci tot nu se elibereaya niciun post;
cris28 a scris:

Am facut o greseala regretabila #-o si-mi cer scuze! Multumesc primaria de faptul ca mi-ai atras atentia! Se mai intampla desi nu ar trebui! Mea culpa :">!

nu era o critica, am spus-o cu titlu informativ, nu trebuie sa te superi...:sorry:
cu totii mai gresim...:(
primaria a scris:

cris28 a scris:

nu era o critica, am spus-o cu titlu informativ, nu trebuie sa te superi...:sorry:
cu totii mai gresim...:(

Nu am luat-o ca pe o critica ci dimpotriva! Uneori este foarte important sa ai pe cineva care sa observe greseala pe care o faci si sa te corecteze. Da, din nefericire mi-a iesit complet din minte procedura de numire a stagiarilor. Probabil si din pricina faptului ca am fost preocupata pana la saturatie de ce trebuie sa ni intample noua celor care am promovat examenul de admitere in magistratura! Multumesc inca o data pentru ca mi-ai atras atentia =D>!
primaria a scris:

legat de subiectul cu examenul din toamna sunt si eu aceeasi parere cu gigi8 - nu cred ca se va mai organiza - din cauza lipsei de bani....
de altfel cred ca acesta este si motivul pentru care se intarzie numirea noastra...

si mai aveti in vedere propunerea csm de modificare a legii - in sensul reprimirii in functie a fostilor magistrati care si-au incetat activitatea in ultimii 5 ani din motive neimputabile, la cerere - varianta care pregateste un val de intoarceri in campul muncii daca se vor recalcula pensiile...
atunci chiar ca nu vor mai fi locuri vacante:sorry:

in ceea ce priveste functiile de conducere vacante, consider ca nu trebuie luate in calcul ca atare deoarece acestea sunt ocupate de catre magistrati care sunt deja in functie, fara a se elibera vreun post de magistrat....

Spune-mi, te rog, unde ai gasit propunerea CSM de modificare a legii in caest sens?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)