avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
valentina_ianula a scris:

Va urmaresc si cred ca e f. grea asteptarea.
Dar, in numele tuturor care vor da examenul in toamna, va rog sa ne tineti la curent vis a vis de zvonul ca nu s-ar mai da examen, poate voi, dupa ce mergeti la instantele unde ati fost repartizati veti afla mai exact ce-s cu zvonurile astea.
Va multumim.

Conform hotărârii 247/08.04.2010 a Plenului CSM, la data de 01.04.2010 existau 206 posturi vacante la judecătorii şi 216 posturi vacante la parchetele de pe lângă judecătorii.
Pentru judecători : din 206 posturi vacante se ocupă 98 cu cei de la examenul din 21.03.2010 şi 60 cu cei care termină INM anul acesta, deci în total 158, ceea ce înseamnă că mai rămân vacante 48 posturi;
Pentru procurori : din 216 posturi se ocupă 64 cu cei de la examenul din 21.03.2010 şi 98 cu cei care termină INM, deci în total 162, ceea ce înseamnă că mai rămân vacante 52 posturi;
Tinând cont că la anul mai termină o promotie a INM, respectiv 200 de persoane (pentru că anul trecut au fost 200 de locuri) este clar că dacă nimeni nu mai iese la pensie nu este loc nici măcar pentru încadrarea absolventilor de la INM.
Deci problema este la modul următor :
-dacă se va ieşi la pensie în mod masiv, sau se vor suplimenta posturile la parchete şi instanţe, sau va intra noul cod penal în vigoare, care prevede noi instituţii, sau magistraţii de la judecătorii şi parchetele de pe lângă acestea vor promova masiv la instanţele şi parchetele superioare (deşi nici acolo nu sunt mai mult de 200 locuri vacante, cu tot cu funcţii de conducere) etc, va fi nevoie de noi magistraţi şi deci se va da examen;
-având în vedere gradul de ocupare a posturilor, situaţia actuală de criză dar şi faptul că, dacă urmăreşti sedinţele CSM vei constata că nu prea se mai iese la pensie, ba chiar unii magistraţi îşi retrag cererile făcute, cred că este rezonabil să iei în calcul probabilitatea ca în toamnă să nu se mai organizeze examen
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
gigi8, utilizator
pepita a scris:

Buna ziua.
Ati vazut hotararea CSM din 10.06.2010 prin care s-a avizat favorabil propunerea de modificare a Legii 303/2004 in sensul abrogarii art. 33 alin 14, care obliga pe cei intrati direct sa ramana in posturi min. 3 ani, fara posibilitate de transfer, detasare etc.

Oare se va pune in aplicare pana la sfarsitul anului ?

Buna te rog sa/mi spui unde mai exact ai vazut hotararea CSM din 10.06.2010 prin care s-a avizat favorabil propunerea de modificare a Legii 303/2004 in sensul abrogarii art. 33 alin 14, pt ca eu am cautat la csm hotarari si nu am gasit poate ma ajuti in sensul asta multumesc anticipat:D
am gasit =D>
Unde aţi mai sunat, ce aţi mai aflat? Dacă nu mai intreabă nimeni nimic la CSM cine ştie când vor pleca propunerile noastre...
Astea le-ai luat in calcul ?

"Institutul National al Magistraturii organizeaza, in perioada 16 aprilie - 6 iulie 2010, concursul pentru functii de conducere a magistratilor la curtile de apel, tribunale, judecatorii si la parchetele de pe langa acestea. Sunt scoase, in total, la concurs 224 de functii vacante"

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)