Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie oarecum ciudata. Mi-am actionat in instanta angajatorul pentru recuperare drepturi salariale. Acum ca sa ma intimideze ameninta ca ma va da in judecata pentru recuperarea prejudiciului datorat unei amenzi pe care ar luat-o pe linie de protectia mediului, chipurile din vina mea. In fapt amenda a fost luata in martie 2007 cand nu eu eram responsabila cu protectia mediului (pe atunci ma ocupam la respectiva societate cu protectia muncii). Ca sa poata contesta amenda in instanta m-a numit pe mine responsabil cu protectia mediului printr-o decizie antedatata si a spus ca persoana care a semnat procesul verbal de constatare a contraventie doar ma inlocuia pe mine. Societatea nu are nicio dovada a vreunei cercetari disciplinare pentru nerespectarea atributiilor de serviciu nici in acea perioada nici alta data. Intrebarea mea este, daca acum dupa aproape trei ani vine si-mi intenteaza proces pentru ca a luat amenda din cauza mea, poate avea castig de cauza?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Oricum, sper sa nu se ajunga acolo. Si daca s-ar ajunge nu ar trebui ca societatea sin 2007 sa fi initiat o procedura pentru cercetare disciplinara (oricum nu ar fi facut-o, pentru ca stie care a fost situatia in fapt)? Pot spuine in instanta ce a fost de fapt aducand ca argument ca nu am semnat eu procesul verbal de constatare, asta si pentru ca nu eram responsabilul cu protectia mediului?