avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Se poate contesta o evaluare făcută de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Se poate contesta o evaluare făcută de către ...

Bună seara! Se poate contesta o evaluare făcută de către angajator dacă nu este corectă și nici nu există dovezi pentru a susține ce s-a scris în evaluare? De asemenea, dacă mi-au fost încălcate drepturile, s-au încălcat și legi către ce autoritate pot face o sesizare?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 8 August 2022
Am verificat în regulamentul intern și nu este menționat absolut nimic despre evaluări..

Cornel Vasile a scris:

Regulamentul intern cuprinde dispozitiile privind criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

Și despre procedura nu exista alt act?
Nu. Am verificat și fișa postului și contractul de muncă și nu există nicăieri nimic despre acest lucru. Și încă o întrebare mă pot obliga să accept să fiu retrogradată din funcție de manager adjunct de magazin pe funcție de lucrător comercial?

Cornel Vasile a scris:

Și despre procedura nu exista alt act?

Nu va pot obliga sa acceptati asa ceva.
Și cu evaluarea în cazul în care nu există nici un act referitor la condițiile acesteia cum aș putea proceda? E menționat doar că angajatul trebuie evaluat și atât. De asemenea un alt angajat a primit avertisment scris pentru ceva ce a făcut în urmă cu 2 luni și în avertisment e menționat că a făcut acel lucru pe 22.07.2022. Retrogradarea mie mi s-a spus că se face în urma istoriei pe care o am de la începutul meu în companie și feedbackul oferit de superiori, dar în acest caz această decizie nu trebuia luată pe moment? Și dacă se menționează că am făcut ceva și eu nu am făcut, nu ar trebui să aibă și dovezi?

Cornel Vasile a scris:

Nu va pot obliga sa acceptati asa ceva.

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie (se mentine postul in organigrama insa mutat pe o pozitie inferioara) Cami2022 Cami2022 Sunt angajat intr-o companie multinationala pe o pozitie de manager intr-un departament ce functioneaza in prezent avand 2 pozitii de manager. M-au anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Penalizari salariale fara acte rev3enge rev3enge Buna ziua, Sunt angajata de 2 ani in cadrul unei firme SRL ce este o franciza pt o soc de telecom franceza din tara.As dori cateva sfaturi cat mai concrete ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca Popescu_Ioana2014 Popescu_Ioana2014 Din greseala am luat acasa o fisa de evaluare. Se poate desface contractual de munca din acest motiv? Am incalcat vreo lege? Pot fi pedepsita penal pentru ... (vezi toată discuția)